‘Algoritmes die Bitcoin (BTC) kopen geven zelden om de prijs in 2021’

De prijs van bitcoin (BTC) stijgt gestaag door. Er zijn tal van verklaringen voor de opmars van BTC, maar soms zitten er interessante theorieën achter. Volgens analist Filbfilb houden verschillende handel algoritmes geen rekening meer met de exacte prijs van BTC.

Zij kopen ongeacht de prijs het aanbod op als daar reden toe is. Dat stelt hij in gesprek met Cointelegraph.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opkopen

Met nieuwe spelers in de markt die met honderden miljoenen tegelijk de bitcoin wereld betreden verandert ook het aankoopgedrag van algoritmes. Zij wachten niet op een kleine dip, maar willen vooral zo snel mogelijk hun positie innemen.

De koers van bitcoin ligt op het moment van schrijven rond de prijs van $41.000. In de weg omhoog daalde de koers een aantal keer flink (tot wel 20%) maar deze dips worden vrij snel weer opgekocht.

Algoritmes

In 2017 was het vooral de retailmarkt dat bitcoin naar nieuwe hoogtes stuwde. Naast de doorsnee beleggers zijn daar nu ook een flink aantal grote instituten met miljarden dollars op de balans bijgekomen.

Filbfilb: ”Er zijn nog wat accumulatie algoritmes actief die zelden geven om de prijs. Zij hebben een ander doel: Een x aantal dollars investeren in een bepaalt tijdsbestek.”

Het beste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk MicroStrategy. Het Amerikaanse bedrijf zet vol in op bitcoin als spaarmiddel en kocht recentelijk nog voor $650 miljoen aan BTC bij. Dit zijn partijen die niet gaan wachten op een kleine dip op de daggrafiek, zij kijken verder dan het koersverloop van de afgelopen week of maand.

Bitcoin droogt op

Bitcoin op beurzen (en naar verluidt ook trading desks) is steeds moeilijker in grote hoeveelheden te kopen. Er staan sinds maart 2020 steeds minder BTC bij beurzen. En die bitcoin staan dus ook niet te koop. Ondanks dat de laatste tijd flink is gestegen, lijken veel bitcoiners nog geen interesse te hebben om hun schaarse satoshi’s om te zetten in een andere valuta.

Algoritmes die niets anders doen dan voor een bepaald bedrag investeren zullen hierdoor op hogere prijzen moeten inkopen.

Lees ook :Beurzen lopen sneller leeg dan ooit

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...