Bitcoin als onderwerp van hoorzitting, uitleg voor Amerikaanse politici

1052 totale weergaven

Amerikaanse volksvertegenwoordigers kunnen volgende week in een hoorzitting meer leren over Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen. Democraat Don Beyer zal deze zitting leiden. Hij stelde eerder al wetgeving (en regelgevende en juridische kaders) voor digitale activa in de Verenigde Staten voor.

Hoorzitting over Bitcoin

Nu gaat het senaat het gesprek over Bitcoin vervolgen. Het Joint Economic Committee, bestaande uit zowel Republikeinen en Democraten vanuit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zullen met elkaar praten over de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zullen in deze briefing luisteren naar experts vanuit de industrie. De zitting heeft de titel “Demystifying Crypto: Digital Assets and the Role of Government” en het zal op 17 november plaatsvinden. Zoals de titel doet vermoeden: misstanden over ‘crypto’ die uit de wereld moeten worden geholpen.

Het woord zal worden gevoerd door verschillende experts uit de sector. Hieronder enkele namen op een rijtje:

  • Alexis Goldstein, directeur financieel beleid van het Open Markets Institute.
  • Tim Massad, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission, 
  • Kevin Werbach, directeur van het Digital Asset Project van de Wharton School van de University of Pennsylvania.
  • Peter Van Valkenburgh, onderzoeksdirecteur van Coin Center.

Laatstgenoemde deed eerder al een boekje open over Bitcoin. Hij las politici de les in een eerdere hoorzitting, die leidde tot zowel krachtige als hilarische statements.

‘Cryptobeten’

Tot de toehoorders behoren ook senators Rob Portman en Ted Cruz, die zich al eens eerder hard maakten voor Bitcoin tijdens de perikelen rondom de Infrastructure Bill.

Tijdens de debatten over deze belastingwet werd duidelijk dat er veel digibeten (of cryptobeten) waren. Er werden fiscale vereisten opgesteld waardoor developers, ’transactie validators’ en zelfs node-eigenaren in de penarie zouden kunnen komen.

Het wetsvoorstel is uiteindelijk wel gewoon door het Huis van Afgevaardigden als de Senaat aangenomen zonder aanvullende opheldering voor cryptobrokers. Het wacht nu op goedkeuring van president Joe Biden. De Amerikaanse president zal naar verwachting het wetsvoorstel op 15 november ondertekenen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws