Amerikaanse plannen van $1,2 biljoen hebben gevolgen voor cryptobeurzen

Het Amerikaanse congres heeft een nieuw plan van maar liefst $1,2 biljoen goedgekeurd. En dat heeft gevolgen voor de crypto-industrie in het land.

Het is in de Verenigde Staten gebruikelijk om met wetsvoorstellen een hele hoop in één keer door het politieke proces te krijgen. Het voorstel wordt ‘Infrastructure Bill’ genoemd, maar het omvat meer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het wetsvoorstel bestaat uit tal van nieuwe richtlijnen en investeringen. Bij elkaar bestaat het plan dus uit $1,2 biljoen. Bij deze nieuwe plannen horen ook nieuwe belastingen. beurzen en brokers die bitcoin verkopen moeten onder andere rapporteren aan de belastingdienst bijvoorbeeld.

President Joe Biden moet nog wel zijn handtekening zetten onder de plannen.

Bitcoin in Amerika

Naast plannen om de infrastructuur van Amerika te verbeteren zijn er dus ook gevolgen voor bepaalde industrieën in het land. In de praktijk betekent dit dat na een handtekening van Biden bedrijven als Coinbase en Kraken hun gegevens moeten delen met de Amerikaanse belastingdienst.

Zij vallen onder de noemer ‘broker’, en alle organisaties in deze categorie moeten gegevens delen met de Internal Revenue Service (IRS). Dat geldt voor alle bedrijven die de handel in bitcoin en andere ‘crypto assets’ faciliteert.

Dat klinkt misschien logisch, maar het is een flinke kostenpost, op het gebied van privacy voor klanten en ook qua personeel voor bedrijven. Zo moeten ze brokers in de VS de adressen en namen van hun klanten doorgeven. De beleidsmakers in Amerika hopen hier zo’n $28 miljard (!) aan extra belastingen door te kunnen heffen.

De plannen zijn er dus nog niet officieel door, maar dat lijkt een kwestie van tijd. De industrie in Amerika heeft nog een paar jaar de tijd om alles op orde te maken, de regels worden pas op een later tijdstip definitief.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...