Poolse cryptobeurs gaat er met bitcoin (BTC) en altcoins van klanten vandoor

De Poolse cryptobeurs Coinroom is er met de bitcoin (BTC) en andere cryptomunten van klanten vandoor. Dat meldt de lokale nieuwswebsite money.pl.

Een van de lezers van money.pl is sinds april niet meer in staat om bij zijn cryptovaluta op Coinroom te komen. Volgens het nieuwsmedium zijn sommige gebruikers tot bijna $16.000 aan crypto kwijt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Emailtje voor het stoppen

Voordat Coinroom in april besloot de stekker uit hun handelshuis te trekken stuurde ze een email naar hun klantenbestand. In die mail kwamen onder andere ontslagen naar voren. De gebruikers hadden slechts één dag om hun bitcoin en andere munten van het platform te halen.

Alle gebruikers zijn bij het maken van hun account akkoord gegaan met deze regels. Klanten lieten money.pl weten dat er geen crypto van de beurs afgehaald kon worden, ondanks de email. Sommige mensen hebben een deel van hun geld teruggekregen.

Slachtoffers

Sommige slachtoffers vertellen hun verhaal maar al te graag. Een van hen is zelfs langsgegaan bij het hoofdkantoor van de cryptobeurs. De dag na de email kwam de klant er echter al niet meer in. De receptioniste vertelde hem dat er niemand in het pand was.

De gedupeerde werd vervolgens gevraagd zijn gegevens achter te laten. Maar tot op heden is daar niks mee gebeurd.

Poolse autoriteiten

De Poolse autoriteiten zaten Coinroom al op de hielen. Een woordvoerder van de aanklager in Warsaw geeft aan dat er indicaties waren dat de beurs ongeautoriseerde transacties deed. De aanklager wil ook alle slachtoffers in kaart brengen.

Harde les

Wederom een harde les voor mensen die een groot deel van hun portfolio op een cryptobeurs opslaat. In deze ongereguleerde markt ben je gewoon je bitcoin kwijt als iemand ermee vandoor gaat.

De kans is groot dat je nooit gecompenseerd wordt. Dus zorg ervoor dat je de juiste keuzes maakt als het gaat om het opslaan van je cryptomunten.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...