Bitcoin Amsterdam verwerkte 4.000 razendsnelle transacties

Het was deze week feest in onze hoofdstad met Bitcoin Amsterdam, wat met ruim 3.000 bezoekers het grootste Bitcoin-evenement ooit was voor Europa. Nu zou het natuurlijk geen echt Bitcoin-evenement zijn als je er niet ook met het Lightning Network kon betalen.

4.000 Lightning-transacties

Tijdens het evenement kon je van alles afrekenen via het Lightning Network, wat dan ook in relatief grote getale werd gedaan. In totaal werden er op het evenement ruim 4.000 Lightning Network transacties verwerkt voor een gemiddelde waarde van 8 dollar per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee is er in totaal 1,56 bitcoin overgedragen via het Lightning Netwerk tijdens Bitcoin Amsterdam. Grappig feit is dat het traditionele betaalnetwerk om 10u 's ochtends faalde en betalen met bitcoin voor even de enige optie was.

"Ik herinner met dat de barista bleef herhalen dat ik geen koffie kon bestellen, omdat het betaalnetwerk uit de lucht was, tenzij ik met bitcoin wilde betalen. Waarop ik reageerde 'natuurlijk man, dat is waarvoor ik hier ben, natuurlijk wil ik met Lightning betalen", aldus Bitcoin Lisa via Twitter.

Hoe werkt dat dan?

Ook Bitcoin Reserve was aanwezig tijdens Bitcoin Amsterdam en die hebben hun CMO Michael Roerade gefilmd terwijl hij een biertje kocht met bitcoin via het Lightning Netwerk. In het filmpje is te zien hoe eenvoudig het is om met je Lightning Wallet bitcoin over te maken, zonder dat daar enige tussenpersonen aan te pas komen.

"Geen enkele bank of financiële instelling had deze transactie kunnen terugdraaien, dat is de echte kracht van bitcoin", aldus Michael Roerade over zijn vloeibare aankoop tijdens Bitcoin Amsterdam. Een ander bijzonder voordeel van betalen met bitcoin is dat de daadwerkelijke asset meteen aankomt bij de verkoper.

In het geval van het Lightning Netwerk vrijwel direct en met een on-chain transactie zodra deze in het volgende blok is opgenomen. Dit laat dus vooral de kracht van bitcoin als settlement-netwerk zien, maar als het om Lightning gaat ook snel en goedkoop betalen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....