Sterke correlatie bitcoin met aandelen kan koersval naar 8.000 dollar starten

De bitcoin koersgrafiek van de afgelopen maanden laat niets meer dan ellende zien en sinds de korte opleving in maart blijven we verder omlaag duiken. Het huidige steunniveau van 19.000 dollar ligt ongeveer 10.000 dollar van het vorige steunpunt vandaan, waardoor een nieuwe uitbraak naar beneden ons in theorie naar 8.000 dollar kan brengen.

Sterke correlatie bitcoin met aandelen kan koersval naar 8.000 dollar starten

De angst regeert

De Financial Stability Board (FSB), een wereldwijde wetgever waar alle G20-landen onderdeel van uitmaken, kondigde op 11 juli een wereldwijd framework voor de crypto-sector aan die voor oktober op de planning staat. Volgens de FSB moeten internationale wetgevers het toezicht op de cryptomarkt regelen volgens het “dezelfde activiteit, hetzelfde risico, dezelfde wetgeving” principe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na de val van Terra en de problemen bij onder andere Celsius en Voyager Digital lijken internationale wetgevers ineens haast te hebben met het reguleren van de industrie. Die negatieve nieuwsstroom heeft ook impact op bitcoin en dat zien we duidelijk terug in de CME Bitcoin futures contracts premium.

Deze data meet het verschil tussen lange-termijn futures contracten en de huidige bitcoin koers op de spotmarkt. Als deze indicator in het rood springt is dat meestal een teken dat er bearish sentiment heerst in de markt. Ondanks dat noteert de bitcoin koers na de enorme inflatieprint in de Verenigde Staten een plus van enkele procenten.

Derivatenhandelaren gaan long bitcoin

Op de derivatenbeurzen gaan de professionals de laatste dagen long op bitcoin, ondanks de correctie van 11 procent tussen 9 en 12 juli. Daar moet bij gezegd worden dat vooral de handelaren op OKX momenteel positief in de markt staan. Zij verhoogden hun long-posities van 1,09 naar 1,32.

Voor de professionals op Binance veranderde er niets, want daar bleven ze hangen op een score van 1,13. De derivantenhandelaren van Huobi verlaagden hun long-posities zelfs van 0,95 naar 0,93. De enorme verhoging bij OKX compenseerde daar echter ruimschoots voor.

De recordinflatie in de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve waarschijnlijk met een flinke renteverhoging op gaat reageren, maakt de vooruitzichten voor bitcoin er in theorie niet beter op. Met name vanwege de hoge correlatie met traditionele risico-assets, die over het algemeen niet goed reageren op renteverhogingen van de Federal Reserve.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....