Bitcoin Analyse: BTC weer boven $10.000 of dalen we verder?

824 totale weergaven

De koers van bitcoin (BTC) zit in een klein dipje. We zitten namelijk weer onder de grens van $10.000. In deze analyse kijken we naar de mogelijke scenario’s.

Gaan we lagere regionen opzoeken of krijgen we een bounce? We beginnen met de weekly chart op BitMEX.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekly chart

We zien hier momenteel een rode candle verschijnen, nu is de week pas halverwege, dus kunnen we daarin nog alle kanten op. Waar we naar kijken nu zijn de zogenaamde support zones die bitcoin heeft om te bouncen. Dus we zoekne naar punten waar de koers van BTC weer terug kan schieten omhoog.

Kijken we op de onderstaande weekly chart, dan zien we dat we een aantal weekly supportzones hebben die bitcoin zal moeten houden, willen we niet verder gaan zakken.

We hebben een groot support area tussen $9.000 en $8.800. Verder doorzakken brengt ons naar nog een sterk weekly support, namelijk $8.200, en daarna $7.500. Vergeleken met afgelopen week is er niet heel veel veranderd qua support levels. Wel zijn de weekly resistance levels een stuk lager komen te liggen, namelijk $10.600 en $10.800.

Bitcoin weekly chart op BitMEX

Bitcoin Analyse: BTC weer boven $10.000 of dalen we verder?

Daily bitcoin chart

Kijkend op de daily chart zien we een groot support zoals aangegeven op de weekly wat dus ligt tussen $9.000 en $8.800, ik verwacht echt een bounce tussen die levels. Om zo in ieder geval wel een relief rally te zien, en vanaf daar wederom verder naar beneden, vooralsnog kijken we dan naar een daling van 36-40% van de top in 2019.

Eerst maar eens zien of dat allemaal wel gaat gebeuren. Momenteel ben ik zelf neutraal en wacht ik op wat komen gaat rond het $9.000 niveau. Dat zal veel bepalen voor het verdere verloop van de prijs van bitcoin. Ook bekijken we de 100MA en de 100EMA op de daily en zien dat die exact op de bovenkant en onderkant liggen van het support block, wat dus een erg interessant prijs niveau gaat worden.

Bitcoin Analyse: BTC weer boven $10.000 of dalen we verder?
Bitcoin Analyse: BTC weer boven $10.000 of dalen we verder?

Bitcoin 4-hour chart

Gaan we verder inzoomen op de 4 uurs kaart zien we wellicht wat interessante dingen die kunnen gaan gebeuren. als we kijken naar het verleden hebben we tijdens een double bottom een korte relief rally gezien van zo’n $1.200. Wellicht kan dat nu weer gebeuren. Zie onderstaande grafiek voor meer duidelijkheid.

Daarnaast moeten we concluderen dat we vaker lower highs aan het maken zijn. Of dit echt een punt is valt te betwisten, aangezien we in een correctiefase zitten. We zijn ruim 34% zijn gezakt en wellicht gaan we richting de 40% of nog lager. Feit blijft dat $9.000 tot $8.800 een interessant gebied wordt om op te letten.

Het zou mij dus niets verbazen als we daar gaan bouncen (zie roze pijl in de chart). Let wel: ook whales weten dat er gekeken wordt naar deze prijs levels, ze kunnen dus of frontrunnen, of stoplosses laten triggeren onder $8.800.

4 hour chart bitcoin

Bitcoin Analyse: BTC weer boven $10.000 of dalen we verder?

Wat gaat bitcoin doen?

We zijn al ruim 34% gedaald in dollarwaarde met bitcoin, we hebben daarin een bounce gezienn rond $9.000. Ik kijk zeker uit naar $8.800 tot $9.000 wat daar gaat gebeuren. Dit zou een hele mooie double bottom kunnen zijn.

Elke dag een bitcoin update in video vorm? Check https://www.youtube.com/altcoinbase/

Praat mee in onze telegram groep: https://t.me/AltcoinbaseChat