Bitcoin app Blockfolio is gehacked en laat aanstootgevende content zien

395 totale weergaven

Blockfolio, een app om je portfolio bij te houden, is getroffen door een hack. Bij het openen van de applicatie was aanstootgevende content te zien, maar deze is inmiddels verwijderd.

Volgens eigenaar FTX zijn géén cryptovaluta uit de tracker app gestolen. Ze hebben hun excuses aangeboden voor de getoonde content.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockfolio app

Het is één van de meest populaire apps om het rendement van je cryptocurrency's te volgen. Je kunt via de app ook bitcoin en andere cryptovaluta kopen en (nieuws) signalen ontvangen van je favoriete munten.

In de signals bij cryptomunt Dash was de onderstaande signal zichtbaar en een link naar een website met kinderpornografie. Inmiddels heeft Blockfolio de signals van deze cryptomunt verwijderd.

Bitcoin app Blockfolio is gehacked en laat aanstootgevende content zienHet is de vraag hoe de hackers toegang hebben kunnen krijgen tot de app. Daar doet eigenaar FTX geen mededelingen over.

CEO Sam Bankman-Fried geeft in een draadje uitleg van het incident. Volgens hem is slechts één onderdeel (nieuwssignalen) getroffen, maar bleef het tracken en kopen in tact. De komende maand gaat het bedrijf alle onderdelen van de app aan een uitgebreide veiligheidscheck onderwerpen. "Iedere gebruiker die met ons handelt en elke nieuwe gebruiker deze week krijgt 10 dollar van ons".

De app heeft wereldwijd 6 miljoen unieke gebruikers. In augustus vorig jaar is de onderneming gekocht voor 150 miljoen dollar door FTX.

Het zijn drukke tijden voor beurzen nu de bitcoin prijs nieuwe records vestigt na het nieuws dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan BTC heeft gekocht.

Lees meer over:
appBitcoin nieuwshack

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...