Betaalapp voor 100.000 winkels in Amerika integreert Bitcoin

Een veel gebruikte mobiele betaalapp in de Verenigde Staten integreert betalingen met bitcoin (BTC). Het gaat om Slide en je kunt er naar verluidt op meer dan 100.000 plekken in het land mee betalen.

Bitcoin betalen via Slide

De optie om met cryptovaluta te betalen verloopt via BitPay. Dit is een ‘crypto betaalprovider’ die eveneens uit Amerika komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt met de Slide terecht bij in totaal 150 retailers op meer dan honderdduizend locaties. Hierbij horen Lowe’s en het Mexicaanse restaurantketen Chipotle. Op de website is te zien dat je ook kunt afrekenen bij Domino’s Pizza, eBay, iTunes en Under Armour.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Cryptovaluta biedt partijen zoals Slide een enorme kans om nieuwe klanten aan te trekken. Met de recente stijging van de waarde van Bitcoin verwachten we een aanzienlijke sprong in de uitgaven voor de feestdagen.”[/penci_blockquote]

Het idee van Slide is dat je de app koppelt aan een CreditCard of Apple Pay. Bij iedere aankoop krijg je vervolgens een kleine cashback.

BitPay accepteert de vier grootste cryptocurrency’s uit de markt: Bitcoin, Bitcoin Cash, XRP en Ethereum. Bovendien accepteren ze ook vier stablecoins: USDC, GUSD, PAX en BUSD. Opmerkelijk genoeg laten ze Tether voor wat het is.

Een onderzoek van juni dit jaar liet zien dat bitcoin verreweg de populairste munt is bij BitPay, met ongeveer 90% van alle betalingen. De runner-up is Bitcoin Cash met 3 tot 5%.

BitPay

Bitpay heeft niet per se een goede naam in de bitcoin industrie. Zo kozen ze er voor om wél altcoins te ondersteunen, maar laten ze het Bitcoin Lightning Netwerk achterwege.

Ook blokkeerden ze al eens een donatie naar de Hong Kong Free Press, een actie die de gemiddelde Bitcoiner met een visie over censuurvrij geld niet in dank werd afgenomen.

Het bedrijf vroeg onlangs een banklicentie aan bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), toezichthouder op het bankwezen in Amerika en onderdeel van het ministerie van Financiën.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitPayBTC