Bitcoin ATM geïnstalleerd in Mexicaans senaatsgebouw

Het Mexicaanse senaatsgebouw huisvest vanaf heden op de 14e etage een ware Bitcoin ATM. De ATM is op dinsdag geïnstalleerd met de hulp van enkele wetgevers, waaronder Miguel Angel Mancera, het hoofd van de parlementaire groep van de Party of the Democratic Revolution (PRD).

Senator en uitgesproken bitcoin-enthousiasteling Indira Kempis deelde haar blijdschap over de ontwikkeling via Twitter met de volgende boodschap: "voor vrijheid, inclusie en financiële educatie in Mexico."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet de eerste Bitcoin ATM in Mexico

Volgens de data van Coin ATM Radar is het niet de eerste Bitcoin ATM in Mexico en staan er in totaal 13 verdeeld over Mexico City, Tijuana, Cancún, Guadalajara, Culiacán, San Miguel de Cozumel en Aguascalientes.

Na de installatie van de Bitcoin ATM rapporteerde de lokale (internet)krant El Heraldo de Mexico over het feit en het succes van Bitcoin dat een hoger volume aan betalingen verwerkt dan traditionele betaalsystemen als PayPal, Visa en Mastercard.

De interesse in bitcoin in Mexico heeft met name in de afgelopen maanden een vlucht genomen. Volgens Triple A's gegevens voor 2021 zijn 40 procent van de Mexicaanse bedrijven geïnteresseerd in het adopteren van bitcoin.

Verder heeft de grootste bitcoin-beurs van Mexico, Bitso, in 2020 een groei van 342 procent gezien in het handelsvolume. Daarnaast heeft de beurs 1 miljoen actieve gebruikers, waarvan 92 procent Mexicaans is.

Bitcoin als wettig betaalmiddel in Mexico

Tijdens de Bitcoin 2022 conferentie in Miami sprak Indira Kempis op het podium nog over een wetsvoorstel dat in de pijplijn zit om bitcoin wettig betaalmiddel te maken in Mexico. Nu lijkt dat vooral een hoop marketing en momenteel nog weinig concreet, maar het begin is er in ieder geval.

Met de installatie van de Bitcoin ATM, weliswaar op de 14e etage van het senaatsgebouw, is een volgende voorzichtige stap gezet en lijkt er in Mexico in ieder geval genoeg animo voor bitcoin. Volgens de Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas wordt het een zware strijd om bitcoin wettig betaalmiddel te maken in Mexico.

Volgens Salinas Pliego leunt Mexico nog teveel op fiatgeld waar hij naar refereerde als "fiat fraude". Het lijkt dus allesbehalve een zekerheid dat Mexico El Salvador en sinds gisteren de Centraal Afrikaanse Republiek achternagaat.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....