Bitcoin ATMs in Griekenland profiteren niet van recordseizoen voor toerisme

Griekenland staat wereldwijd bekend als een prachtig oord voor toeristen, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige architectuur, de idyllische stranden en de relaxte levensstijl. Maar tijdens het huidige recordseizoen voor de toeristische sector zijn de Bitcoin ATMs in Griekenland niet bepaalt in trek.

Plek 6 van Europa

Van de 27 lidstaten van de Europese Unie staat Griekenland momenteel op plek 6 als het gaat over het aantal Bitcoin ATMs. Op het moment van schrijven zijn er 64 apparaten actief in Griekenland, waarvan de helft staan in Athene en Thessaloniki.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ATM exploitant BCash heeft hun machines meer strategisch geplaatst op de trendy en toeristische eilanden als Mykonos, Santorini en Kreta. Ondanks dat hebben de ATMs op het vaste land meer tractie volgens BCash CEO Dimitrios Tsangalidis.

Met name in Athene, waar de eerste Bitcoin ATM in het land is neergezet en ook in Thessaloniki doen de machines het goed. Echt profiteren van het recordseizoen voor de toeristische sector doen de Bitcoin ATMs dan ook niet.

“In de zomermaanden en het hoogseizoen voor toerisme, valt de vraag terug. Maar we zitten middenin een crypto-winter die eerder kwam dan verwacht, dus we moeten het nog zien”, aldus Tsangalidis.

Overheid moet meer doen

Volgens Tsangalidis zou het helpen als de overheid er meer aan doet om de infrastructuur voor de industrie te verbeteren. “Er is op dit moment praktisch geen infrastructuur of adoptie op het niveau van Griekse bedrijven en lokale overheden. Als onze overheid meer bitcoin-vriendelijk wordt en groen licht geeft aan bedrijven, dan volgt de adoptie wel”, zo spreekt een optimistische Tsangalidis.

Het lijkt erop dat overheidsofficials in Griekenland vooralsnog de focus hebben op ‘blockchain technologie’. Angela Gerekou van de nationale organisatie voor toerisme, zei in mei van dit jaar dat Griekenland bezig is om te onderzoeken hoe blockchain technologie de toeristische sector meer transparant kan maken.

Het is hoogseizoen in Griekenland en de zon schijnt, maar in de Griekse bitcoin-wereld is het gewoon winter. Uiteindelijk zijn er toch hogere koersen nodig om het grote publiek weer aan te trekken. Met de ontwikkeling van de macro-economische omstandigheden, die er nog behoorlijk donker uitzien, kan dat zomaar eens heel lang op zich laten wachten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....