Grootste bitcoin ATM provider gaat zelf naar de beurs

Bitcoin Depot komt met hun aandelen naar de NASDAQ.

Volgens Coin ATM Radar is Bitcoin Depot de grootste ter wereld. De markt van bitcoin pinautomaten is lang niet zo interessant voor investeerders als de handel. Wel zien we ook hier dat dit soort partijen honderden miljoenen op kunnen halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Depot gaat in het eerste kwartaal van 2023 naar de beurs, middels een SPAC-deal van $885 miljoen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Een SPAC-deal is een manier om als bedrijf uiteindelijk met je aandelen op de beurs te komen. De ticker wordt BTM.

Bitcoin ATM

Volgens de laatste cijfers heeft Bitcoin Depot momenteel zo’n 7.000 bitcoin pinautomaten in de Verenigde Staten. Het doel van deze automaten is helder: je kunt cash geld inleveren voor bitcoin, of andersom.

Het bedrijf meldt een omzet van $623 miljoen in de afgelopen 12 maanden. De winst was ‘slechts’ $6 miljoen. Bitcoin depot hoopt bijvoorbeeld in New York ook nog toestemming te krijgen. Door de verschillende regels in de VS kunnen operators niet overal direct aan de slag.

Er komt $321 miljoen beschikbaar in een fonds om verder te investeren. Denk aan opschalen, maar ook nieuwe overnames.

De stap is opmerkelijk, want de markt is er momenteel niet bepaald naar. Hopelijk is het sentiment rondom bitcoin (en dus ook de aandelen in de industrie) wat positiever aan het begin van 2023. Bitcoinaandelen presteren tot nu toe namelijk niet goed in tijden van onzekerheid en weinig hype.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingNasdaq

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...