Bitcoin auto van Nederlander Rinus ‘Veekay’ eindigt in top 10 van Indy 500

De Nederlander Rinus 'Veekay' Van Kalmthout is achtste geëindigd tijdens de Indy 500. Bijzonder is dat de bolide van Ed Carpenter Racing met het bitcoin logo reed. Ook had de Chevrolet met 21 een toepasselijk startnummer. In totaal worden er maximaal 21 miljoen BTC gedolven.

Bitcoin sportauto op Indy 500


De NTT IndyCar Series is een zeer populair in Amerika en wereldwijd. De sportbolides rijden 200 rondjes en uiteindelijk mag één zich de winnaar noemen. Leuk Nederlands tintje is dat Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout de bitcoin auto bestuurt. Op de bolide staat prominent een bitcoin logo, naast bekende sponsors zoals Jumbo en Basic Fit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Teameigenaar Ed Carpenter laat vandaag via Twitter geheel te geloven in bitcoin als monetaire asset. Hij spreekt bitcoin persoonlijk aan:

Tegenover het autoblad Autoweek zei hij eerder:

'We vinden de bitcoin community helemaal geweldig. Ik geloof echt dat bitcoin de toekomst van ons financiële systeem gaat vormen. Zeker, het is volatiel, maar de principes en de robuuste bouw van het protocol zijn ijzersterk. Dat maakt het op de lange termijn zo waardevol'.

Hij hoopt uiteindelijk op meer adoptie van bitcoin als belegging én als betaalmiddel. Overigens won Helio Castroneves de 105ste editie van Indianapolis 500, een zeer populaire race in Amerika en daarbuiten.

Jack Mallers, oprichter van Strike, een betaaldienst op het Bitcoin Lightning Netwerk, heeft geholpen bij het sponsoren van de Bitcoin sportauto. Hij hield een heuse persconferentie over het evenement waarin hij een lans breekt voor bitcoin als vrijheidsmiddel.


Ook podcaster Peter McCormack, vriend van Mallers, doet een duit in het zakje.

Foto bron: Twitter

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...