Bitcoin bank Silvergate groeit hard: 81% in handelsvolume

De bitcoin vriendelijke bank Silvergate heeft een goed eerste kwartaal achter de rug, zo meldt The Block Crypto. Via het Silvergate Exchange Network (SEN) faciliteren ze Amerikaanse bitcoin beurzen met dollars, zodat de liquiditeit van een beurs niet in het gevaar komt.

Silvergate: 24/7 dollars

Hun Silvergate Exchange Network
levert een simpele dienst: liquiditeit. Je kunt bij hen 24
uur, 7 dagen per week terecht voor verse dollars. Zodra de koers zeer volatiel is, betekent dat juist goed nieuws voor tussenpersonen zoals beurzen en brokers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar een nachtmerrie voor een beurs is om dollars verlegen te zitten zodra de markt weer opveert na een dip. Dat hebben beurzen zoals Coinbase, Kraken, Bitstamp en Gemini begrepen,
want ze zijn klant bij Silvergate. Zij komen bij traditionele
grootbanken minder aan de bak.

Kijkend naar de cijfers, dan heeft het centrale betaalnetwerk voor $59 miljard aan handelsvolume gedraaid in het vierde kwartaal van 2020. Dat volume is in kwartaal één 2021 fors gegroeid naar $166 miljard.

Bitcoin bank Silvergate groeit hard: 81% in handelsvolume

In totaal betrof het het 167.000 transacties tussen januari tot en met maart, een stijging van 84%. Hoger volume is gunstig voor een tussenpersoon, want dat betekent dat er meer inkomsten in de kas vloeien. De bruto omzet uit de transacties kwam neer op 7,1 miljoen dollar. Dat was het vorige kwartaal nog 3,8 miljoen dollar.

Het klantenbestand blijft ook groeien. Een plus van 135 in het afgelopen kwartaal, wat het totaal alweer op 1.100 brengt.

Bitcoin bank Silvergate groeit hard: 81% in handelsvolume

Silvergate blijft het goed doen in de bitcoin markt. Het aantal stortingen vanuit bitcoin beurzen nam toe: van 2,4 miljard dollar naar 6,4 miljard dollar.

Leningen

Een andere tak van sport die men aan het palet zijn zogenaamde bedrijfsleningen onder de noemer SEN Leverage. Het afgelopen kwartaal zijn 197 miljoen dollar aan leningen verstrekt. Het vorige kwartaal was dat getal nog 83 miljoen dollar.

Een andere markt waar de onderneming naar kijkt zijn stablecoins naast de gebruikelijke dollars. Tijdens de presentatie van de cijfers kwam de onderstaande slide voorbij. Ze verwachten dat de vraag naar stablecoin onder handelaren alleen maar toe gaat nemen. Recent heeft Coinbase Pro bekend gemaakt ook Tether USDT te gaan noteren.

Bitcoin bank Silvergate groeit hard: 81% in handelsvolume

Silvergate gaat de stablecoins echter niet zelf op hun balans aanhouden. Ze zien zichzelf vooral als een bank die transacties faciliteert en géén bank voor spaardeposito’s.

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Lees meer over:
bank

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.