‘Banken moeten nadenken over het risico van blootstelling aan Bitcoin (BTC)’

Banken moeten goed nadenken over hun ‘risk exposure’ met betrekking tot bitcoin (BTC). Dat stelt de directeur van de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

Directeur Kenneth Blanco waarschuwde bankiers tijdens een virtuele conferentie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Witwassen

FinCEN is een organisatie die zich bezighoudt met het bestrijden crimineel gedrag in het financiële systeem. Blanco vertelde dat toezichthouders en FinCEN de anti-witwasrichtlijnen van de banken gaan controleren.

Blanco heeft overigens ook andere dringende zaken aan zijn hoofd. Een aantal documenten van zijn organisatie werden vorig jaar verspreid op het internet.

Lees meer over de FinCEN files: Banken verdacht van witwassen $2.000 miljard, ING duikt meermaals op

Banken

Sommige banken (ook in Nederland) zijn nog steeds huiverig voor bitcoin bedrijven. Niet voor niets zijn er verschillende alternatieve banken opgestaan die zich juist specifiek richten op deze industrie. Het meest recente en opmerkelijke voorbeeld is Kraken. De beurs opent een eigen Bitcoin (BTC) bank in Amerika.

Blanco vindt dat banken zichzelf een aantal vragen moeten stellen voordat ze met bitcoin bedrijven in zee gaan:

De directeur van FinCEN vindt dat al deze vragen aansluiten bij het beleid en procedures om risico te vermijden.

Controle

Banken zijn gewaarschuwd, want volgens Blanco komen inspecteurs en snel achter als de richtlijnen niet worden gevolgd.

Om aan de regels te voldoen moeten partijen ook opvallende transacties melden bij FinCEN. Het netwerk van FinCEN bleek echter niet waterdicht, want gevoelige informatie over allerlei misstanden kwamen aan het licht na een hack.

Het mysterie rondom Bitcoin beurzen Mt. Gox en BTC-e kregen hierdoor ook een nieuwe wending.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!