Bitcoin bedrijf migreert groot deel van zijn mining capaciteit naar VS

Bitcoin bedrijf migreert groot deel van zijn mining capaciteit naar VS

Atlas Mining uit Singapore verplaatst een groot aantal mining machines van China naar Amerika.

Het is een direct gevolg van het verbod van Chinese overheid op het minen van bitcoin of andere cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bedrijf wisselt China in voor Amerika

Ze zijn daartoe een samenwerking aangegaan met Compute North, die in de VS een aantal mining locaties beheert. In de deal is opgenomen dat Atlas ruim 100 megawatt aan capaciteit kan gaan plaatsen.

De verhuizing moet in het eerste kwartaal van 2022 afgerond zijn en dan gaat Atlas 3,7 exahashes per seconde (EH/s) aan rekenkracht aan het bitcoin netwerk leveren.

Atlas Mining heeft eerder een hostingpartnership gesloten met het Amerikaanse Core Scientific, ook voor 100 MW aan capaciteit. Ze sluiten niet uit ook locaties in Noord-Europa en Centraal-Azië te gaan zoeken.

44 miljoen dollar

De onderneming is de bitcoin miningtak van het cryptofonds Fundamental Labs uit Shanghai. In 2019 is er 44 miljoen dollar om te steken in tienduizenden gloednieuwe miners, nog voordat er een leverantieprobleem was zoals nu.

Tot het verbod in juni was een groot deel van hun machinecomplex gevestigd in China, dus was er een plan b nodig.

Atlas Mining heeft naar eigen zeggen maar liefst 200.000 mining rigs weten te kopen sinds 2019 en het is strategie die men de komende jaren gaat doorzetten.

Tot nu toe is er 400 megawatt aan capaciteit gereserveerd om te minen via hostinglocaties.

Tegen de huidige marktprijzen is het minen van bitcoin zeer lucratief, mits men een langdurig energiecontract met lage stroomtarieven heeft weten te sluiten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties