Bitcoin-bedrijf van Jack Dorsey op weg om grootste bank van VS te worden

Het gaat de goede kant op met het Block van CEO en oprichter Jack Dorsey. Block is een populair betaalbedrijf in de Verenigde Staten dat vanwege de passie van Jack Dorsey voor bitcoin een waar bitcoin-bedrijf is geworden. Inmiddels lijkt het hard op weg om de grootste bank-achtige financiële instelling van de Verenigde Staten te worden.

Meeste rekeninghouders van allemaal

Vinod Khosla plaatste een artikel van de Wall Street Journal (WSJ) op Twitter, met het bijschrift dat Block op weg is om de grooste bank-achtige instelling van de Verenigde Staten te worden op basis van het aantal rekeninghouders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Block CEO Jack Dorsey reageerde daar op geheel eigen wijze op met een simpele "yes". Met hun tegoeden bij Block kunnen gebruikers verschillende financiële assets kopen. Onder andere aandelen, maar ook bitcoin.

Het leuke aan Block is dat het geen andere cryptocurrency's ondersteunt. Block is daarmee een pure bitcoin-instelling als het op crypto aankomt. Een strategie waar wij ons als Bitcoin Magazine wel in kunnen vinden. Dat het goed gaat met Block is dan ook een positieve ontwikkeling voor bitcoin.

Block en bitcoin

Het gave aan Block is dat het voor gebruikers van de Cash App ook mogelijk is om het Lightning Network te gebruiken. Zo kunnen gebruikers van de applicatie vrijwel gratis bitcoin storten en opnemen via het Lightning Network. Block is in die zin een belangrijke kandidaat om de adoptie van het Lightning Network naar een hoger niveau te tillen.

Hoe meer klanten Block krijgt, hoe groter de kans dat mensen daar ook gaan spelen met het Lightning Network en ontdekken hoe eenvoudig het tegenwoordig is om op die manier met bitcoin te betalen. Uiteindelijk zijn dit soort bedrijven nodig om bitcoin naar de massa te brengen.

Naast het Lightning Network is Block ook bezig met de ontwikkeling van een eigen hardware wallet, een decentraal handelsplatform, een eigen bitcoin miner en nog veel meer gave bitcoin-projecten. Natuurlijk heeft Block ook voor ruim honderd miljoen dollar aan bitcoin op de balans staan, waarmee ze alles bij elkaar toch aardig in de buurt komen bij de status van MicroStrategy als bitcoin-bedrijf.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....