Bitcoin begint de week met een knaller: 9% stijging tot $57.500

De koers van Bitcoin is de week goed begonnen. Gisterenavond schoot de prijs binnen enkele uren van $53.500 naar de $58.250. Een stijging van zo'n 9%.

Bitcoin prijs

Door de plotselinge stijging, is de weeksluiting van vorige week niet eens zo heel slechts. Ook de vier-uursgrafiek ziet er positief uit, zo stelt IncomeSharks. Ook gezien de U.S. Dollar Index (DXY) een tegenovergestelde beweging liet zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers is inmiddels al wel iets teruggezakt naar de $57.500, wat nog steeds 7% hoger is dan het dieptepunt van gisteren.

Door deze stijging, is Bitcoin aangekomen aan de bovenkant van een zogenoemd falling wedge-patroon. Analist MMCrypto is dit ook opgevallen: bereidt Bitcoin zich nu voor op een uitbraak? De twee eerdere keren resulteerde dit in een stijging van tweemaal 65%.

Een stijging van 65% vanaf de huidige prijslevels zou betekenen dat Bitcoin over een maand rond de $95.000 zou staan.

Analist Material Science zag het al wel aankomen. Hij stelt dat er een koopdrempel lag rond de $54.000, eentje sinds de dip op $30.000 niet meer zo groot is geweest. De 'grote jongens' weten precies wat ze doen, zo stelt hij.

Wat je in onderstaande grafiek ziet, is een geaggregeerd beeld van asks en bids bij exchanges, en de prijzen waarop deze orders zijn geplaatst. Ook stelt hij dat de resistance (op $70.000) en support (op $54.000) geplaatst zijn door dezelfde entiteit, omdat ze tegelijkertijd werden geopend. Deze uitspraak is echter niet te verifiëren.

Beheerd vermogen

Als we iets uitzoomen en de prijs even vergeten, zien we dat het beheerd vermogen (AUM) in de Bitcoinmarkt in november met 9,5% is gedaald. Momenteel hebben fondsen $48,7 miljard aan bitcoin in beheer, zo is te lezen in het rapport van CryptoCompare.

Bitcoin begint de week met een knaller: 9% stijging tot $57.500

Het gros van het totale bedrag aan 'activa under management' is afkomstig van Grayscale: 76,8%. Andere prominente spelers zijn onder meer XBT Provider ($5,0 miljard, 7,2% van het totaal) en 21Shares ($2,5 miljard, 3,6% van het totaal).

Bitcoin begint de week met een knaller: 9% stijging tot $57.500

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...