Bitcoin bereikt cruciale steunzone: “Als we deze verliezen, vallen we verder omlaag”

428 totale weergaven

De bitcoin koers heeft de afgelopen uren een paar stevige tikken te verwerken gekregen. Niet lang geleden bereikte de koers nog de 25.000 dollar en was het optimisme weer helemaal terug in de markt. Inmiddels is duidelijk dat die koers voorlopig onhoudbaar was en handelen we op het moment van schrijven weer op 21.400 dollar.

Cruciale steunzone

Met het bereiken van de 21.400 dollar bevindt de bitcoin koers zich volgens Twitter-analist Miles J Creative in een cruciale steunzone. "Dit is een belangrijk steunpunt, als we deze niet houden, dan zakken we verder omlaag", aldus Miles J Creative via Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In zijn grafiek is te zien dat bitcoin momenteel een belangrijk Fibonacci-niveau aantikt en dat de komende uren moet blijken of de bulls in staat zijn om dat niveau te verdedigen. Lukt dat niet, dan krijgen de bears waarschijnlijk compleet de overhand en moeten we ons zorgen maken over een verder koersval die ons tot 20.000 dollar of lager kan brengen.

Gebeurt dat, dan zou dat betekenen dat we inderdaad te maken hadden met een zogenaamde "bearmarkt rally" en dat de winter nog niet voorbij is. Sommige mensen zullen blij zijn met de kans om tegen lagere koersen extra bitcoin te kunnen verzamelen, maar voor velen zal dit ook op een slecht moment komen gezien de inflatie die overal om zich heengrijpt.

200 miljoen dollar geliquideerd

De stevige koersdaling van bitcoin kwam voor veel bulls als een verrassing. Dat blijkt wel uit de enorme hoeveelheid liquidaties die op de derivatenmarkt plaatsvonden de afgelopen 24 uur. In totaal ging er voor 202,96 miljoen dollar aan bitcoin in rook op voor de bulls.

Met deze daling test bitcoin de Realized Price, die momenteel op de 21.750 dollar ligt. De Realized Price is de gemiddelde koers waartegen alle bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld. Vaak is dit punt een belangrijke steun- of weerstandslijn in de grafiek. Als we deze lijn definitief verliezen, dan is de kans aanwezig dat het lastig wordt om hem op korte termijn terug te pakken.

Alle hoop is op dit moment dan ook gevestigd op de bulls, die zich waarschijnlijk niet snel gewonnen zullen geven. De grootste angst van de markt is dat het voorlopige dieptepunt van 17.600 dollar uiteindelijk niet het absolute dieptepunt van de bearmarkt blijkt. De komende weken tot maanden moeten dat gaan uitwijzen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....