PlanB verwacht op korte termijn koersexplosie van bitcoin

De Nederlander PlanB vergaarde in razendsnel tempo faam met zijn Stock-to-Flow model. Inmiddels lijkt er van dat model weinig meer over, maar dat betekent niet dat de analist bij de pakken neer zit. Nog altijd voorziet hij zijn ruim 1,8 miljoen volgers op Twitter van interessante grafieken en inzichten met betrekking tot de bitcoin koers.

“Nog steeds blauw, maar voor hoe lang nog?”

De transparante natuur van de blockchain maakt het mogelijk om interessante statistieken over bitcoin te verzamelen. Vaak zitten daar wat haken en ogen aan, maar het voorziet de oplettende analist onmiskenbaar van bruikbare informatie over de markt. Ditmaal deelt PlanB een grafiek waarin hij een combinatie maakt tussen de koersgeschiedenis en het percentage van alle bitcoin die op een virtueel verlies staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PlanB verwacht op korte termijn koersexplosie van bitcoin

Op het moment van schrijven staan ongeveer 35 procent van alle bitcoin op een virtueel verlies. Zoals je in de grafiek kunt zien is dat een situatie die vaak gepaard gaat met een koersbodem. PlanB vraagt zich dan ook af hoe lang bitcoin nog in de “blauwe zone” blijft. “Nog steeds blauw… maar voor hoe lang nog?” Aldus PlanB via Twitter.

De enige manier waarop je op deze analyse kunt schieten is door te stellen dat het onmogelijk is om te bepalen of een bitcoin daadwerkelijk op een virtueel verlies staat. Als een bitcoin van adres wijzigt, dan betekent dit niet per definitie dat het om een verkoop gaat. Het kan ook zijn dat de eigenaar in kwestie simpelweg zijn wallets herorganiseert.

RSI geeft overtuigend koopsignaal

Dit “bitcoin in loss” grafiek is niet de enige interessante koersgerelateerde informatie die PlanB met zijn volgers deelde. Eerder publiceerde de analist ook al een grafiek waarin de RSI van bitcoin met de afsluiting van de maand juli op 23.300 dollar een koopsignaal gaf. “RSI koopsignaal bij de sluiting van de maand juli op 23.300 dollar. Bitcoin staat al 1.000 dollar boven dat koersniveau”, aldus PlanB.

PlanB verwacht op korte termijn koersexplosie van bitcoin

Wat met name interessant is aan deze grafiek, is dat Bitcoin in de volledige koersgeschiedenis pas vijfmaal een koopsignaal afgaf op basis van de maandelijkse RSI. Tot nu toe begon bitcoin iedere keer na dat koopsignaal aan een nieuwe bullrun. Niet direct, maar dat punt markeerde vrijwel altijd de bodem en daarmee het einde van de bearmarkt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....