Bitcoin koers ziet stevige afwijzing op 24.500 dollar, handelaren zijn onzeker

Bitcoin is weer "terug bij af", na een korte opleving die ons in het weekend tot een koers van 25.000 dollar bracht. Na een behoorlijke correctie bungelt de koers momenteel rond de 23.800 dollar, waarmee de bears laten zien nog altijd buskruit te hebben om de grens van 24.000 dollar te verdedigen. Het niveau waar de bulls al voor langere tijd moeite mee hebben.

Geen succes voor de bulls

De bitcoin koers maakte vandaag een flinke duikvlucht nadat de 24.400 dollar kortstondig werd heroverd. In minder dan één uur verloor de koers een goede 600 dollar. Daarmee blijven de bulls moeite houden met het niveau dat ze al sinds midden juni pijnigt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als het aan veteraan Peter Brandt ligt, dan ziet het er op de korte termijn goed uit voor bitcoin. Brandt constateert namelijk dat er zich momenteel een stijgende driehoek in de grafiek van bitcoin vormt.

On-chain analist Material Indicators was minder overtuigd over de houdbaar van de huidige rally. De analist deelde een screenshot van het orderboek van Binance op 16 augustus, waarin duidelijk de weerstand te vinden is waar bitcoin momenteel mee te dealen heeft.

Volgens Material Indicators zien we momenteel een situatie die vergelijkbaar is met die van eerdere lokale toppen. Er is op dit moment weinig liquiditeit, waardoor er weinig kapitaal van de bears nodig is om de koers een tik te geven.

"Grote geld zet S&P 500 boven bitcoin"

Crypto Chase richt zich tot zijn volgers met de zorgwekkende ontwikkeling dat bitcoin het al sinds juli aflegt tegen de S&P 500. "Zelfs een bear als ik had meer van bitcoin verwacht. Ik denk dat dit laat zien hoe zwak bitcoin nog altijd is en dat het grote geld de voorkeur geeft aan de S&P 500 ten opzichte van bitcoin op dit moment", aldus Crypto Chase.

Bitcoin koers ziet stevige afwijzing op 24.500 dollar, handelaren zijn onzeker

Helemaal eerlijk is de vergelijking tussen de S&P 500 en bitcoin echter niet. Sinds de bodem van midden juni heeft bitcoin namelijk al veel meer teruggewonnen dan de S&P 500. Wat dat betreft is het allemaal relatief en hangt het volledig af welke tijdsperiode je pakt. Vanaf het begin van 2022 gemeten doet het S&P 500 het minder slecht dan bitcoin, maar als we een periode van 4 jaar of langer pakken, dan is bitcoin uiteraard de grote winnaar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....