Bitcoin als betaalmiddel: Duitse Burger King en PwC in Luxemburg accepteren BTC

Wat hebben de Duitse tak van Burger King en de Luxemburgse afdeling van PwC gemeen? Ze gaan beiden bitcoin (BTC) als betaalmiddel accepteren. Burger King accepteert betalingen in BTC op hun website en in hun eigen app.

Bitcoin als betaaloptie tussen de traditionele mogelijkheden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als betaalmiddel: Duitse Burger King en PwC in Luxemburg accepteren BTC

Bitcoin burger

De Duitse burgerketen is niet de eerste die aan de slag gaat met cryptomunten. In 2017 kwam de Burger King in Rusland al met het idee om bitcoin te gaan accepteren. Kort daarna bracht het zelfs een eigen valuta uit: Whoppercoin. Deze coin op het Waves Platform is echter nooit van de grond gekomen..

In 2017 was een Burger King in Arnhem de eerste die in Nederland bitcoin accepteerde.

PwC en bitcoin

Klanten van PwC Luxembourg mogen straks hun facturen voldoen in bitcoin. Als een van de grootste accountants- en belastingadviseurbedrijven is een toekomstplan voor bitcoin en andere cryptovaluta niet verkeerd.

In het persbericht wordt duidelijk dat PwC een nieuwe positie in wil nemen in deze nieuwe economie. PwC Luxembourg lijkt zich vooral te focussen op bitcoin: ”Het is het eerste peer-to-peer betalingsmechanisme dat kan niet aangepast en is gebaseerd op een systeem van decentraal vertrouwen.”

Crypto

PwC zegt de huidige tekortkomingen van het netwerk en de moeilijkheden die komen kijken bij het gebruik van BTC goed in kaart te hebben gebracht. Het Luxemburgse bedrijf benadrukt dat het in samenwerking met een ongenoemde partner aan de lokale regelgeving wil voldoen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”PwC Luxembourg”]”Onze rol is die van leider. Het is moeilijk om de uitdagingen van AML/KYC-maatregelen te begrijpen zonder zelf dagelijks blootgesteld te worden aan deze industrie.”[/penci_blockquote]

Deze stappen worden met name genomen om van te leren. Hoe kun je als accountantskantoor toezien op bepaalde zaken als je er zelf nog nooit mee te maken hebt gehad? Het accepteren van bitcoin lijkt daarom vooral een experiment om zelf wat van op te steken.

De affiniteit voor bitcoin komt niet uit de lucht vallen. Moederbedrijf PwC is ook al jaren bezig met de cryptowereld. In juni kwamen zij met auditing software genaamd Halo. Met deze software kun je data van verschillende blockchains analyseren.

Recentelijk meldde PwC dat het meer dan 400 mensen heeft werken aan blockchain en crypto gerelateerde projecten. Daar omheen zijn nog ruim 100 technische mensen neergezet.

Wel belangrijk om te vermelden: PwC richt zich niet specifiek op bitcoin. Zo hebben PwC Hong Kong en Singapore een minderheidsbelang in VeChain.

Bron: Cointelgraph

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...