Bitcoin-betalingsapp Strike nu beschikbaar in Europa

Bitcoin-betalingsapp Strike nu beschikbaar in Europa

De populaire Bitcoin-betalingsapp Strike, die sinds 2020 actief is in de Verenigde Staten, heeft zijn diensten uitgebreid naar Europa. Deze uitbreiding volgt kort op de lancering in Afrika en onderstreept de wereldwijde groeiambities van het bedrijf.

Uitbreiding naar nieuwe markten

Strike, ontwikkeld door het in Chicago gevestigde Zap Solutions en geleid door ondernemer Jack Mallers, heeft recentelijk zijn diensten uitgerold over diverse continenten, waaronder Azië, de Caraïben en Latijns-Amerika. Met de recente toevoeging van Europa, stelt Strike gebruikers in staat om bitcoin (BTC) te kopen, verkopen en op te nemen.

De lancering in Europa biedt aanzienlijke kansen voor de adoptie van bitcoin, gezien de economische omvang van de regio. “Europa is de op twee na grootste economie wereldwijd en biedt enorme mogelijkheden voor de adoptie van bitcoin,” aldus Strike in een persbericht. De vraag vanuit de gemeenschap naar deze dienst was duidelijk, mede door de positieve feedback die het bedrijf heeft ontvangen.

Bitcoin-betalingsapp Strike nu beschikbaar in Europa
Bitcoin-betalingsapp Strike nu beschikbaar in Europa

Functionaliteiten van Strike

In tegenstelling tot traditionele online betalingssystemen zoals Cash App of PayPal, maakt Strike gebruik van de Bitcoin blockchain voor het verwerken van transacties. Dit resulteert in snellere en goedkopere overdrachten, een aantrekkelijke feature voor gebruikers die geld willen verzenden of ontvangen over de hele wereld.

Europese klanten kunnen direct BTC kopen, verkopen en opnemen met euro-stortingen via SEPA, de betalingsprovider van de regio. Ontvangers van de fondsen hebben de keuze om de waarde te ontvangen in bitcoin, euro of, in sommige regio’s, Tether’s USDT stablecoin.

Gebruikers in Europa kunnen de beschikbaarheid van de app controleren in hun lokale iOS of Android app store. Strike benadrukt echter dat sommige landen zijn uitgesloten van de expansie vanwege regelgevende redenen.

Lees meer over:

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...