Bitcoin Beukt Tegen $71.500: Zal Weerstand of de Trend doorbroken worden?

2362 totale weergaven
Bitcoin analyse 22 mei 2024: Een kijk op de markt

De spanning stijgt met een Bitcoin koers die momenteel tegen kritische weerstand rond $71.500 aan schurkt. De afgelopen dagen hebben we gezien hoe de koers zich naar de bovenkant van de prijsrange heeft bewogen, terwijl de 200 MA’s langzaam verder omhoog kruipen. Dit roept de vraag op: gaat Bitcoin binnenkort door weerstand breken en een nieuwe all-time high bereiken?

In deze update nemen we je mee door onze meest recente analyses en grafieken. We bekijken wat deze ontwikkelingen betekenen voor de korte termijn en wat we kunnen verwachten als de huidige trend zich voortzet. Zal de trend doorbroken worden, of zal Bitcoin eindelijk boven de $72.000 uitstijgen?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In de vorige update bespraken we dat zolang we boven de 200 MA’s handelen, we nog altijd op jacht zijn naar een nieuw hoogtepunt voor Bitcoin. Dit zou ook een bullish uitbraak uit de range betekenen, het moment waarop het echte vuurwerk pas echt begint.

Een paar dagen later handelen we nu rond de bovenkant van de prijsrange. Bitcoin doet opnieuw een poging om bullish uit de prijsrange te breken. De 200 MA’s zijn de afgelopen dagen verder omhoog gekropen en bevinden zich nu vlak boven het midden van de prijsrange, rond $66.250.

Onze analyse is sinds het heroveren van de 200 MA’s nog steeds ongewijzigd. Het enige dat is veranderd, is de Y-as, oftewel de huidige koers. Dit betekent dat we ofwel weerstand rond de bovenkant van de range, rond $72.000, zullen doorbreken, of de trendsupport van de 200 MA’s. Eén van de twee zal tenslotte uiteindelijk doorbroken gaan worden. Gezien de huidige trend verwachten wij op korte termijn een uitbraak uit de range op weg naar een nieuw all-time high.

We overwegen pas onze bullish verwachtingen aan te passen wanneer we onder de 200 MA’s en onder het midden van de prijsrange terechtkomen. In dat geval zouden we opnieuw de onderkant van de prijsrange kunnen gaan opzoeken.

In de voorgaande update hebben we onderstaande 4-uursgrafiek al eens eerder gedeeld. Deze grafiek geeft een goed beeld van de huidige trend, de marktsituatie en wat we mogen verwachten in de komende periode. Dit is gebaseerd op twee eerdere keren dat we de 200 MA’s wisten terug te winnen tijdens de huidige bullmarkt (zie 1 en 2 in de grafiek).

We deelden ook de weekgrafiek, die laat zien waarom wij rekening houden met stijgende koersen in de komende periode. Historisch gezien, en hoewel dit geen garantie is voor de toekomst, zien we na het doorbreken van de weerstand rond de all-time high uit de vorige bullcycli dat het echte vuurwerk pas begint. Maakt Bitcoin zich klaar voor zijn volgende parabolische stijging naar $100K+?

Op basis van bovenstaande grafieken en recente ontwikkelingen zien we eigenlijk geen argumenten waarom we op korte termijn niet uit de prijsrange zouden breken. Dit blijft ons standpunt zolang we boven de 200 MA’s blijven. Laten we dus omhoog blijven kijken en ons klaarmaken voor het volgende hoofdstuk in deze bullmarkt!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

“Nieuw in de Webshop: Blockhunters – Het Ultieme Bitcoin Spel voor de Echte HODL’er!”

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...