Bitcoinbeurs Binance draait $100 miljard volume op één dag

Bitcoinbeurs Binance draait $100 miljard volume op één dag

Binance heeft woensdag ruim 100 miljard dollar (~86 miljard euro) aan handelsvolume gedraaid. Dat maakt CEO Changpeng Zhao bekend op Twitter.

Op moment van schrijven liggen de cijfers alweer een stuk hoger.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiermee bevestigt de exchange zijn marktleiderspositie. Voor de duidelijkheid: dit is niet alleen volume in bitcoin handelsparen, maar ook handel in andere munten.

En het betreft zowel de spot - als de derivatenmarkt. Op Binance kunnen speculanten een leveragepositie tot maximaal 20 keer hun inleg (x20) aangaan.

Een zéér risicovolle aangelegenheid in het algemeen en met zéér volatiele cryptomunten des te meer.

CZ baseert zijn tweet op informatie van marktvorser Coinmarketcap, maar deze is volledig in handen van hetzelfde Binance.

Maar data van Coingecko laat zien dat het totale 24-uursvolume ruimschoots zelfs de 120 miljard dollar passeert:

  • 29,8 miljard dollar aan spotvolume
  • 93,8 miljard dollar aan derivatenvolume

Opvallend is dat het volume in risicovolle derivaten ruim drie keer zo hoog ligt als het spotvolume.

Alleen al het handelspaar BTC-USDT draait 26 miljard dollar aan handelsvolume op hun derivatenplatform.

Tethervolume

Het toont eens te meer aan dat Binance ook voor een deel afhankelijk is van de inzet van stablecoin Tether op hun platformen.

Van USDT is er nog ruim 70 miljard dollar in de markt aanwezig en een groot deel staat aan de zijlijn van bitcoinbeurzen.

Zie hier een recente grafiek van Coinmetrics, waarbij duidelijk de snelle aanwas van deze stablecoin te zien is.

Bitcoinbeurs Binance draait $100 miljard volume op één dag

Tether én Binance liggen bij diverse overheden onder het vergrootglas. Beide bedrijven zijn ongereguleerd volgens de huidige normen van ons geldstelsel.

Binance is naarstig op zoek om ergens een hoofdkantoor te vestigen, waarschijnlijk in Ierland, gezien het groot aantal bv's dat men daar gestart is.

Tether opereert wereldwijd, maar met name Amerika wil dat het voldoet aan de geldende regels voor financiële instellingen zoals banken en verzekeraars.

Ook de Europese Commissie heeft een raamwerk van regels opgesteld, waar de lidstaten nog hun goedkeuring aan moeten geven voordat het geïmplementeerd kan worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Binance

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties