Bitcoinbeurs Bitget tekent sponsorovereenkomst met Turks voetbalteam Galatasaray

Galatasaray heeft een nieuwe sponsor uit de wereld van bitcoin. Bitget heeft een deal gesloten met de Turkse voetbalclub.

Het in Singapore gevestigde beursplatform is een officiële sponsor geworden van Galatasaray

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als onderdeel van de overeenkomst zal het bedrijf als de ‘crypto partner’ van Galatasaray pronken op verschillende platforms en media assets. Hiermee voegt Galatasaray zich in de groeiende rij van clubs die inmiddels gesponsord worden door bedrijven uit de bitcoin-industrie.

Succesvolste voetbalclub in Turkije

Dat het met Galatasaray niet om een kleine club in Turkije gaat moge duidelijk zijn. De club waar Bitget een sponsorovereenkomst mee sluit is namelijk de meest succesvolle club in de Turkse geschiedenis. Bitget gaat ook als sponsor van het basketbalteam fungeren.

“De overeenkomst is goed voor Bitget omdat ze exposure krijgen richting onze fans en het is goed voor onze fans omdat ze kunnen leren over de opkomst van crypto”, zo liet de club weten in een statement over de sponsorovereenkomst.

Bitget CEO Sandra Lou prijst Turkije als leider in de sector voor digitale assets. In haar ogen heeft het land grote interesse laten zien en is het een leider op het gebied van educatie.

Galatasaray’s vice president Bikem Kanik laat weten dat de club voor Bitget heeft gekozen vanwege de leidende positie van het bedrijf in de markt. Daarbij past het in onze visie, aldus Kanik over de samenwerking. Bitget komt bij Galatasaray naast namen als Nike, Sixt, Turkish Airlines en Burger King te staan.

Andere clubs die zich in het ecosysteem begeven

Galatasaray is zeker niet de eerste voetbalclub die een samenwerking aangaat met een bitcoin beursplatform. Zo is bijvoorbeeld BitMEX in augustus van het afgelopen jaar de officiële cryptocurrency-partner geworden van de Italiaanse voetbalgrootmacht AC Milan.

Een paar maanden later ging de Argentijnse voetbalbond een samenwerking aan met Bybit. Waarbij het handelsplatform de wereldwijde hoofdsponsor is geworden van alle selecties tot in ieder geval november 2023.

De meest succesvolle Engelse voetbalclub Manchester United heeft een samenwerking met een token genaamd Tezos gesloten voor 27 miljoen dollar. Voor dat bedrag moet Manchester het logo van Tezos op hun trainingsoutfit zetten. De bitcoin-wereld begint zich zo langzaam te nestelen in de voetbalwereld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....