Australisch vrouwenvoetbal sluit deal van $25 miljoen met Crypto.com

De Australische voetbalbond heeft een grote nieuwe sponsor. Crypto.com gaat in totaal bijna $25 miljoen betalen om het vrouwenvoetbal te sponsoren.

De deal is voor vijf jaar en is de eerste in haar soort in Australië. Voor Crypto.com is dit ook een unicum, het is de eerste vrouwensport die ze sponsoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Commercieel directeur Kylie Rogers reageert opgetogen: De Australian Football League (AFL) is er trots op de eerste Australische sportcompetitie en elite vrouwencompetitie wereldwijd te zijn die samenwerkt met een organisatie die onze passie deelt om de toekomst van topsport en technologie vooruit te helpen.”

Sponsoren

2021 was een goed jaar voor cryptobeurzen. Het handelsvolume steeg naar ongekende hoogtes. Als bedrijf kun je met dat geld verschillende dingen doen. Crypto.com zet vol in op grote advertentiecampagnes.

Karl Mohan, algemeen directeur Azië & Pacific van Crypto.com, zag een mooie kans om de bekendheid van zijn cryptobeurs te promoten in Australië. Mohan: “Uit ons laatste consumentenonderzoek in Australië bleek dat meer dan de helft (53%) van de crypto-investeerders vrouwen waren.”

En die vrouwen wil de beurs dus ook als klant binnen hengelen.

Overigens is dit zeker niet de grootste deal in de geschiedenis van Crypto.com. Eerder betaalde het bedrijf $700 miljoen voor de naamgevingsrechten van de grootste sportarena in Los Angeles. Het Staples Center is de thuishaven van basketbalclubs LA Lakers en LA Clippers.

Lees meer over:
Australië

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...