Bitcoin beurs BitMEX, opgericht in 2014, gaat nu eindelijk ook spothandel aanbieden

Bitcoin beurs BitMEX, opgericht in 2014, gaat nu eindelijk ook spothandel aanbieden

Cryptobeurs BitMEX gaat spothandel aanbieden. Ze zijn opgericht in 2014 en daarmee een van de oudste handelshuizen van de industrie. Jarenlang beperkten ze zich tot derivatenhandel. Tot nu!

Spothandel

BitMEX was lange tijd een gerenommeerde naam in de cryptomarkt. Tot er tijdens de pandemie-crash in 2020 ineens problemen ontstonden, waardoor veel traders hun bitcoin (uit voorzorg) bij BitMEX weghaalden. Ook perikelen en aanklachten rondom de CEO Hayes en twee medeoprichters deden de exchange geen goed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu wil de derivatenbeurs uitbreiden door ook spothandel te lanceren. In een persbericht schrijft het bedrijf dat de BitMEX Spot Exchange nu live is.

Klanten kunnen daar ook daadwerkelijk cryptovaluta kopen. Naast bitcoin zijn er ook zes altcoin genoteerd. Alle cryptocurrency's zijn te koop in een handelspaar met stablecoin Tether (USDT).

De lancering van de BitMEX Spot Exchange volgt uit het plan van het bedrijf om weer een ​​van de tien grootste beurzen ter wereld te worden. Daarnaast komt het ook voort uit de toenemende vraag onder haar klanten, zo is te lezen in de aankondiging.

“Vandaag is BitMEX een stap dichter bij het bieden van een volledig crypto-ecosysteem aan onze gebruikers om hun favoriete digitale activa te kopen, verkopen en verhandelen."

Vroeger ging men puur naar de beurs voor de handel in futures, opties en perpetual contracten.

Miljoenenvolume

Op moment van schrijven is BitMEX een van de 30 grootste crypto-handelsplatforms voor derivaten, met een dagelijks handelsvolume van $841 miljoen.

Ze hebben echter juridische problemen gehad, waarbij de oprichters Arthur Hayes en Benjamin Delo schuldig werden geacht voor het overtreden van de Bank Secrecy Act.

Daarnaast heeft het bedrijf naar verluidt ongeveer 75 werknemers moeten ontslaan na een mislukte overname van de Duitse bank Bankhaus von der Heyd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin BitMEX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties