Bitcoin beurs Bybit vertrekt uit Verenigd Koninkrijk na verbod derivaten

Bitcoin beurs Bybit gaat klanten uit het Verenigd Koninkrijk per 31 maart géén diensten meer aanbieden. Dat maakt de derivatenbeurs uit Singapore vandaag bekend.

Verbod op Bitcoin derivaten

De Financial Conduct Authority’s (FCA) heeft eind 2020 vrij plotseling een verbod uitgevaardigd op cryptocurrency derivaten. Derivaten zijn afgeleide beleggingsproducten waarbij de cryptovaluta de onderliggende waarde vertegenwoordigt. Voorbeelden zijn futures en opties, termijncontracten waar je kunt speculeren op een hogere of lagere koers van een bepaalde cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Britse toezichthouders zijn deze producten te risicovol voor particuliere beleggers en daarom is er een verbod uitgevaardigd die per 1 februari 2021 inging.

Bybit heeft gebruik gemaakt van een soort afkoelingsperiode tot eind maart om nog wat diensten te leveren aan bestaande klanten, maar dat is dus per 31 maart definitief voorbij.

Eerder stopte eToro in het Verenigd Koninkrijk én Nederland met het aanbieden van CFD’s gebaseerd op cryptocurrency’s.

Bovendien zette de beurswaakhond ook een streep door exchange-traded notes (ETNs).

Bybit zegt in een verklaring:

“Nieuwe inschrijvingen vanuit het Verenigd Koninkrijk stoppen we per direct. Ook IP-adressen worden geblokkeerd.”

Bybit

Bybit is in korte tijd uitgegroeid tot een populair handelsplatform en heeft marktaandeel van BitMEX afgesnoept in 2020. Het dagelijkse handelsvolume ligt op gemiddeld 10 miljard dollar. Uit cijfers van Similarweb blijkt dat 5% van het website verkeer afkomstig was uit Groot-Brittannië.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...