Bitcoin beurs Coinbase heeft 35 miljoen gebruikers wereldwijd

Coinbase heeft 35 miljoen gebruikers verspreid over 100 landen. Het is daarmee wereldwijd de grootste aanbieder van Bitcoin wereldwijd.

Dat blijkt uit een eigen rapportage van het bedrijf uit San Francisco.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurs Coinbase

De bitcoin wereld kent naast enkele miners geen beursgenoteerde bedrijven. Bedrijfsinformatie hoeft daarom niet in het openbaar gedeeld te worden. Van Coinbase is er echter een tussentijdse rapportage richting institutionele klanten uitgelekt.

Na het aflopen van de eerste helft van 2020 heeft Coinbase de balans opgemaakt. Daarin wordt gesproken over 35 miljoen klanten in totaal.

Mocht dat getal kloppen, dan is de beurs razendsnel gegroeid de afgelopen 10 maanden. In juli 2019 was er namelijk sprake van 30 miljoen klanten, zo merkte de oplettende trader Alistair Milne op.

Beursgang

Ondertussen bereidt CEO Brian Armstrong en zijn team ook nog een beursgang voor. Een aandelenaangifte is voor bedrijven een manier om verdere groei in de toekomst te financieren. Door de overname van broker Tagomi is de liquiditeit van Coinbase toegenomen.

Dat is belangrijk voor een beurs. Je wilt namelijk een koper of verkoper altijd de mogelijkheid bieden om snel tegen een bepaalde prijs te kunnen verkopen.

Volgens The Block is de aanwas vooral toe te schrijven aan retail beleggers. Die zouden zijn toegestroomd vanwege de coronacrisis. Beleggers zoeken naar alternatieven en vinden dat onder meer op de bitcoin markt.

Daarnaast is er meer interesse vanuit professionele partijen, daarvoor biedt Coinbase onder meer Coinbase Custody aan. Daarmee concurreren ze onder meer met Fidelity, Bakkt en Bitgo.

Surveillance software

De positie van de Amerikaanse exchange is niet onomstreden. Zo verkocht de firma surveillance software aan Amerikaanse opsporingsdiensten zoals de Secret Service. Daar is het bedrijf vrij in, maar privacy geldt als een groot goed onder bitcoiners.

Surveillance software moet het gemakkelijker maken voor overheden om bijvoorbeeld witwassen op te sporen. In de praktijk is er volgens critici sprake van een te groot sleepnet: ook data goedwillende gebruikers wordt verzameld, opgeslagen en geanalyseerd zonder medeweten van deze gebruikers.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.