Bitcoin beurs Kraken haalt nieuwe investeerder binnen: Brits investeringsfonds stapt in

Bitcoin beurs Kraken heeft een nieuwe investeerder gevonden. RIT Capital Partners heeft een belang gekocht in het Amerikaanse bedrijf. RIT is Brits en is een investeringsfonds onder het management van J. Rothschild Capital Management.

Het fonds heeft €4,4 miljard aan assets in beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investering vanuit fondsen

Investeerders in het fonds van RIT kregen dit al te horen in maart, maar het bedrijf kwam in april pas naar buiten met het officiële nieuws. Volgens The Block was de onderbouwing voor de investering helder: RIT Capital vond het aantrekkelijk en kocht de aandelen van een andere partij.

Het is onduidelijk hoeveel er is geïnvesteerd. Wel is bekend dat Kraken actief opzoek is naar nieuwe investeringen. Het bedrijf wil zelf groeien en hun positie in het ecosysteem verder uitbouwen.

RIT Capital is recentelijk veel actiever geworden in de markt van fintech, de interesse in een bitcoin startup komt daardoor niet geheel uit de lucht vallen.

Toekomst van Kraken

Kraken is een grote naam in de industrie en wil op termijn zelf naar de beurs. Hun grote concurrent in Amerika, Coinbase, zette die stap eerder deze maand. Coinbase is momenteel ruim $63 miljard waard. Vroege werknemers en investeerders hebben mooie winsten geboekt.

Als het aandeel ‘COIN’ het goed doet is dat positief voor een eventuele beursgang van Kraken. Tegelijkertijd blijven het natuurlijk concurrenten. Anthony Scaramucci van het hedgefonds SkyBridge verbaast zich over het gebrek aan interesse in belangrijke concurrenten van Coinbase na de beursgang. Hij had verwacht dat grote banken dit als startsein zouden zien voor investeringen in beurzen en andere bedrijven in de industrie.

De reden? Een beursgang van ruim $60 miljard is aantrekkelijk als je in een vroeg stadium van de startup al hebt kunnen investeren. Het draaiboek voor een beursgang is duidelijk, het is de vraag of Kraken en andere partijen hiervan kunnen profiteren. Er lijkt voldoende interesse.

Kraken wil in 2022 met hun aandelen naar de beurs.

Lees meer over:
IndustrieKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...