Bitcoin beurs wil Duitse bank uit 1754 kopen

Bitcoin beurs wil Duitse bank uit 1754 kopen

Het moederbedrijf achter de bitcoin beurs BitMEX wil Bankhaus von der Heydt kopen voor een onbekend bedrag. Laatstgenoemde is een bank uit Duitsland opgericht in 1754.

BitMEX wil deal sluiten met bank

BXM Operations AG - onderdeel van de BitMEX Group en opgericht door BitMEX-CEO Alexander Höptner en CFO Stephan Lutz - heeft een koopovereenkomst getekend met Dietrich von Boetticher, de huidige eigenaar van de bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Duitse beurswaakhond BaFin moet de deal nog goedkeuren.

Het 268 jaar oude Bankhaus von der Heydt is in oktober 2021 nog een samenwerking aangegaan met Fireblocks om cryptodiensten aan te bieden.

Dit jaar moet de deal tussen BitMEX en de bank beklonken zijn. Zodra de deal goed wordt gekeurd, gaat de bank als zelfstandige unit fungeren en nemen Höptner en Lutz zitten in de raad van commissarissen.

Dat een partij zoals BitMEX deze stap zet, is een poging om bij wetgevers en toezichthouders een betere legale status te bemachtigen. Ze zijn als exchange nog altijd ongereguleerd volgens de geldende normen van de traditionele wereld.

Met deze overname wil BitMEX gereguleerde beleggingsproducten gaan aanbieden op Duitstalige markten zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Denk aan gereguleerde bitcoin futures, genoteerd aan een reguliere beurs.

The Block weet te melden dat BitMEX Link, die onder de paraplu van de BitMEX Group cryptodiensten aanbiedt in Zwitserland, al een opvallende stap was.

Sinds BitMEX minder in het nieuws gekomen, neemt het marktaandeel van de exchange namelijk af. Concurrenten zoals Binance en met name FTX en Bybit hebben marktaandeel afgesnoept.

Tegen de originele oprichters van 'MEX', waaronder Arthur Hayes, lopen nog in Amerika nog een rechtszaak wegens witwassen van criminele gelden en de exploitatie van een ongereguleerde handelsbeurs aan Amerikaanse beleggers.

Een boete van 100 miljoen dollar is aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) betaald als schikking, maar de civiele rechtszaak komt in maart 2022 voor de rechter.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
regulering BitMEX Duitsland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties