Bitcoin beurs wil Duitse bank uit 1754 kopen

Het moederbedrijf achter de bitcoin beurs BitMEX wil Bankhaus von der Heydt kopen voor een onbekend bedrag. Laatstgenoemde is een bank uit Duitsland opgericht in 1754.

BitMEX wil deal sluiten met bank

BXM Operations AG – onderdeel van de BitMEX Group en opgericht door BitMEX-CEO Alexander Höptner en CFO Stephan Lutz – heeft een koopovereenkomst getekend met Dietrich von Boetticher, de huidige eigenaar van de bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Duitse beurswaakhond BaFin moet de deal nog goedkeuren.

Het 268 jaar oude Bankhaus von der Heydt is in oktober 2021 nog een samenwerking aangegaan met Fireblocks om cryptodiensten aan te bieden.

Dit jaar moet de deal tussen BitMEX en de bank beklonken zijn. Zodra de deal goed wordt gekeurd, gaat de bank als zelfstandige unit fungeren en nemen Höptner en Lutz zitten in de raad van commissarissen.

Dat een partij zoals BitMEX deze stap zet, is een poging om bij wetgevers en toezichthouders een betere legale status te bemachtigen. Ze zijn als exchange nog altijd ongereguleerd volgens de geldende normen van de traditionele wereld.

Met deze overname wil BitMEX gereguleerde beleggingsproducten gaan aanbieden op Duitstalige markten zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Denk aan gereguleerde bitcoin futures, genoteerd aan een reguliere beurs.

The Block weet te melden dat BitMEX Link, die onder de paraplu van de BitMEX Group cryptodiensten aanbiedt in Zwitserland, al een opvallende stap was.

Sinds BitMEX minder in het nieuws gekomen, neemt het marktaandeel van de exchange namelijk af. Concurrenten zoals Binance en met name FTX en Bybit hebben marktaandeel afgesnoept.

Tegen de originele oprichters van ‘MEX’, waaronder Arthur Hayes, lopen nog in Amerika nog een rechtszaak wegens witwassen van criminele gelden en de exploitatie van een ongereguleerde handelsbeurs aan Amerikaanse beleggers.

Een boete van 100 miljoen dollar is aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) betaald als schikking, maar de civiele rechtszaak komt in maart 2022 voor de rechter.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
BitMEXDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.