3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

1. Percentage op winst

Glassnode identificeert het percentage van de markt die virtueel op winst staat. Een on-chain entiteit zijn clusters van bitcoin adressen die dezelfde eigenaar hebben.

Het percentage entiteiten die momenteel tegen de huidige marktprijs virtueel op winst staat, is 71,8%.

Dit historisch lage niveau van winstgevendheid doet zich normaliter voor in de latere stadia van een bearmarkt, zo concluderen de analisten van Glassnode.

2. Angstzone

De angst - en hebzuchtmeter van de cryptomarkt staat met '24' nog steeds op een zeer laag niveau.

In de onderstaande grafiek is het verloop van de Fear & Greed Index over de afgelopen drie maanden te zien.

8 januari j.l. markeerde met een score van '10' het absolute dieptepunt van deze index. Het laagste prijspunt op die dag was $40.841 op de Bitstamp grafiek. De afgelopen dagen is er sprake van een zijwaarts patroon rond de 20-25 zone.

Volgens The Real Plan C betreden we een derde fase van een emotionele achtbaan als gevolg van een zeer lang uitgerekte consolidatiefase boven de $40.000. Zodra de koers dat level respecteert, is er géén man overboord.

De hoopvolle fase is volgens hem aanstaande.

3. Realized Cap

Analist Dylan LeClair behandelt in een interessant Twitterdraadje de Realized Cap als metriek.

De gerealiseerde waarde is niet de totale marktkapitalisatie (voorraad maal marktprijs), maar is een optelsom van de waarde van alle beetjes bitcoin (UTXO's) die voor het laatst op de blockchain bewogen.

Dus heb je ooit voor 100 euro een beetje bitcoin gekocht en deze gehodled, dan is de gerealiseerde waarde 100 euro. Terwijl de marktwaarde hoger of lager ligt.

LeClair ziet dat de gerealiseerde totale marktwaarde stijgt, terwijl de marktprijs zijwaarts gaat.

In de periode 1 september 2021 tot 16 januari 2022 is de realized cap toegenomen van 389 miljard dollar naar 460 miljard dollar.
Een stijgende realized cap betekent dat meer bitcoin wordt vastgehouden terwijl de prijs corrigeerde dan wel consolideerde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain utxo

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan