Bitcoin bewaarder BitGo heeft $64 miljard onder beheer

Bitcoin bewaarder BitGo heeft $64 miljard onder beheer

BitGo maakt bekend dat ze in totaal $64 miljard aan activa in beheer hebben. Het bedrijf levert custody diensten voor cryptocurrency's. Ze zijn onlangs overgenomen door Galaxy Digital, het bedrijf van Mike Novogratz.

Enorme groei 'AUM'

In december 2020 rapporteerde BitGo nog dat ze $16 miljard onder beheer hadden. Dat is in een krap jaar dus flink toegenomen: $64 miljard. Een stijging van 300% in nog geen jaar tijd. Dit getal staat ook wel bekend als assets under management (AUM) of assets under custody (AUC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ter vergelijking: de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft naar verluidt zo'n $223 miljard aan activa van haar klanten in beheer.

BitGo schrijft dat de oorzaak te zoeken is bij de groeiende institutionele belangstelling. Deze grote partijen zoeken custodials van "institutionele kwaliteit". Mike Belshe vertelt er in een verklaring meer over:

"Institutionele custody is niet hetzelfde als de custody voor merchants. BitGo Trust Company is van de grond af ontworpen om te voldoen aan de behoeften van institutionele beleggers, en het is de enige onafhankelijke gekwalificeerde custodial."

Nieuwe baas

Binnenkort gaat Cassandra Lentchner de leiding overnemen als president van BitGo. Het bedrijf is in 2013 gelanceerd en heeft zich in korte tijd opgeworpen tot een bekende naam.

Lentchner trad in mei in dienst bij BitGo als Chief Operating Officer. Daarvoor werkte hij in New York aan de beruchte BitLicense-vergunningen van de New York State Department of Financial Services.

Eerder toonde ook PayPal nog interesse in het bedrijf. Uiteindelijk ging Galaxy Digital er dus met de hoofdprijs vandoor. Ze legden $1,2 miljard aan aandelen en cash neer voor de acquisitie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin custody

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties