Hoe bewaar je $400 miljoen aan Bitcoin (BTC)? Ledger wil MicroStrategy helpen

Het opslaan van je bitcoin (BTC) is een belangrijk aspect in deze industrie. Want hoe doe je dat veilig? Je hebt tal van wallets en andere opties. Elke situatie vraagt om andere oplossingen en afwegingen.

Voor een bedrijf als MicroStrategy speelt dit vraagstuk helemaal. Het bedrijf kocht eerder dit jaar voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin. Ledger, bekend van hun hardware wallets, biedt het bedrijf hulp aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ledger Vault

Ledger heeft op dit moment vooral retail klanten. Bitcoiners die middels hun hardware hun bitcoin veilig willen houden. Het bedrijf heeft met Ledger Vault echter ook een service en oplossing voor grotere bedrijven met veel BTC.

Jean-Michel Pailhon, de VP of Product van het bedrijf, hoopt MicroStrategy over te halen om voor hun diensten te kiezen. Dat vertelt hij in gesprek met Cointelegraph.

Een alternatief is het zelf helemaal oplossen. Dat deed het techbedrijf Square. Hun aankoop van $50 miljoen aan bitcoin wordt opgeslagen middels een eigen open-source oplossing genaamd SubZero.

Opslaan

Je kunt alle aantallen bitcoin opslaan middels een simpele gratis wallet. Maar voor grote bedragen en grote belangen willen sommige partijen meer zekerheid en/of juist de verantwoordelijkheid verdelen.

Pailhon zegt dat zowel SubZero als Ledger Vault gebruik maakt van ‘hardware security modules’ om digitale assets te managen. Deze modules worden al decennia gebruikt om gevoelige data op te slaan.

Pailhon vindt SubZero van Square een goede oplossing, maar dat is vooral voor techbedrijven die weten wat ze doen. Met Ledger Vault hoeft de gebruikers niet precies te weten hoe het werkt: ”Ze hebben alleen de oplossing nodig.”

Bron:

Hoe bewaar je $400 miljoen aan Bitcoin (BTC)? Ledger wil MicroStrategy helpen

Proces

Pailhon gaat bij Cointelegraph in op het onboarding proces voor een bedrijf als MicroStrategy. Er moeten een aantal zaken worden vastgesteld.

Een van de eerste vragen is: Hoeveel mensen zijn betrokken bij het goedkeuren van transacties? Een standaard oplossing hier is bijvoorbeeld een multisignature setup waar van 2 van de 3 personen toestemming moete geven.

Denk bijvoorbeeld aan de directeur, een financieel directeur en een andere werknemer van het bedrijf hebben alle drie een signature om toestemming te geven voor een transactie.

Het opslaan van private keys wordt in principe gedaan door een hardware oplossing, maar delen van de private keys kun je ook in fysieke kluizen bewaren bijvoorbeeld. Of onder je bed…

Via Ledger Vault moeten in deze setup 2 van de 3 partijen toestemming geven.

Eigen custodian

Volgens Pailhon is in het geval van Ledger Vault het bedrijf zelf verantwoordelijk. Dat is een probleem, want sommige bedrijven zijn volgens de wet verplicht om een gereguleerde custodian in te schakelen voor het opslaan van BTC.

Een bedrijf kan dit ondervangen door een gespecialiseerd partij het gehele proces te betrekken, zij moeten dan wel onderdeel zijn van de multisginature setup.

MicroStrategy laat niet veel los over waar ze hun bitcoin opslaan. En terecht, want dat zou die plekken een doelwit maken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...