‘70% van Amerikaanse bitcoinbeleggers begon in 2021’

Met 70 procent is het grootste deel van de Amerikaanse bitcoin-beleggers pas in 2021 begonnen met investeren in bitcoin. Hetgeen laat zien dat de industrie nog altijd snel groeit en dat er op jaarlijkse basis nog enorm veel nieuwe investeerders bij komen. Langzaam maar zeker vestigt bitcoin zich als een asset van wereldformaat die niet meer van het financiële toneel zal verdwijnen.

Uit het onderzoek van Huobi waaraan 3.100 Amerikanen deelnamen blijkt dat 46 procent van de respondenten 1.000 dollar of minder in bitcoin heeft zitten, terwijl 25 procent aangeeft tussen de 1.000 en 10.000 dollar aan bitcoin te hebben.

Aantal bitcoiners blijft exponentieel groeien

Het is interessant om te zien dat verreweg het grootste deel van de bitcoiners in de Verenigde Staten pas in 2021 gestart is met het beleggen in bitcoin. 27 procent is 6 tot 12 maanden geleden gestart, 29 procent is 3 tot 6 maanden geleden gestart en 12 procent is zelfs 3 maanden geleden gestart met het beleggen in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vergelijk dat met de 21 procent van de respondenten die 1 tot 2 jaar geleden is begonnen en de 12 procent die 2 tot 4 jaar geleden is begonnen en je krijgt een behoorlijk goed beeld van de acceleratie in de adoptie van bitcoin.

Het verhaal van bitcoin komt bij een steeds grotere groep terecht, waardoor het geluid harder gaat klinken en met de inflatie die een recordhoogte bereikt komt dat natuurlijk extra binnen. De absolute schaarste van bitcoin wordt in het huidige macro-economische klimaat steeds aantrekkelijker.

Nog veel scepticisme rondom bitcoin

Het onderzoek toont ook aan dat een groot deel van de ‘markt’ nog altijd niet overtuigd is van de lange termijn kansen van bitcoin om zich staande te houden op het wereldtoneel. 42 procent van de respondenten geeft aan dat het nog te riskant is om in bitcoin te investeren.

34 procent maakt zich zorgen over het gebrek aan wetgeving en 24 procent geeft aan dat ze te weinig kapitaal hebben om te investeren in bitcoin.

De zorgen over wetgeving worden echter met het jaar kleiner en met de komst van steeds meer grote bitcoin beleggingsproducten neemt ook de kans af dat landen in de westerse wereld zomaar een algeheel verbod op bitcoin uitvaardigen. Zeker aangezien er ook in de politiek steeds meer voorstanders van bitcoin verschijnen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....