“Bitcoin bezit is nu voor 99,92% van alle dagen winstgevend”

Het hebben van bitcoin is winstgevend, zo blijkt uit nieuwe on-chaincijfers. Alleen bitcoin die is gekocht tussen 9-13 maart en 25-29 maart staat momenteel op verlies, wat neerkomt op 0,16% van de liquide supply. Omgerekend gaat het om slechts zes dagen in de laatste 3.732 verhandelbare dagen die niet winstgevend blijken te zijn.

Bitcoin bezit winstgevend

Bitcoinbezitters hebben een winstgevende wallet voor 99,92% van alle dagen. Slechts zes dagen blijkt investeren in bitcoin niet winstgevend te zijn, afgemeten aan de huidige koers en de kennis van nu. De koers bereikte een recordhoogte van $73.600 halverwege maart. Dat betekent dat beleggers hun bitcoin, die ze logischerwijs onder de all time high hebben gekocht, virtueel op winst zien staan. Sindsdien heeft Bitcoin een prijs weten te behouden dicht bij de $68.000- $70.000 range. Uiteraard verzilver je pas je ‘winst’ zodra je je BTC omwisselt in fiat valuta.

Volgens het cryptobedrijf Blockchain.com staat Bitcoin gekocht tussen 9-13 maart en 25-29 maart momenteel op verlies. Met andere woorden, 0,16% of zes dagen van de laatste 3.732 verhandelbare dagen blijkt geen winstgevende investering te zijn.

Uitzoomend, bevestigt de prijsgrafiek het strategische belang van het aanhouden van bitcoin tijdens bearmarkten. CoinMarketCap schat in dat 86,28% van alle bitcoinwallets een bedrag tot $1.000 bevatten. Iets meer dan 13% houdt ergens tussen $1.000 en $10.000 vast en 0,69% houdt $100.000 in Bitcoin.

Mining community

Dat bitcoin flink in prijs is hersteld, is goed nieuws voor miningbedrijven. Zij stuwen met nieuwe investeringen in apparatuur de rekenkracht van het bitcoinnetwerk verder omhoog. De community maakt zich op voor de vierde halving, die 20 april 2024 verwacht wordt. Bedrijven moet anticiperen op de helft minder beloning voor elk gedolven block (3,125 bitcoin in plaats van 6,25 bitcoin).

Het Canadese bitcoinminingbedrijf Bitfarms heeft bijna $240 miljoen gereserveerd om zijn machinepark van miningapparatuur te upgraden. Tegenover Cointelegraph zegt Bitfarms chief financial officer Jeffrey Lucas: “Deze upgrade stuwt Bitfarms in schaal en winstgevendheid te midden van de bitcoin halving. Dit is een gamechanger die onze hash rate verdrievoudigt naar 21 EH/s, onze gerichte operationele capaciteit met 83% verhoogt naar 440 megawatt (MW), en de efficiëntie van de vloot met 40% verbetert naar 21 w/TH.”

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...