Bitcoin beurs BitMEX doneert $2.5 miljoen in strijd tegen COVID-19

HDR Global Trading Limited, het bedrijf achter bitcoin derivaten beurs BitMEX, doneert $2.5 miljoen aan vier organisaties om ze te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

De gelukkige organisaties zijn: Gates Philanthropy Partners, Nuclear Threat Initiative (een bioveligheids organisatie , OpenMined en Our World in Data.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een mooi doel voor BitMEX en tegelijkertijd goede reclame voor het platform.

$2.5 miljoen om te verdelen

Arthur Hayes, mede-oprichter en CEO van HDR Global, geeft uitleg: ”We zijn vastberaden om meer donaties te doen en te zorgen dat onze acties tijdens de COVID-19 crisis de meeste impact hebben.”

Hayes doneert met zijn bedrijf tussen de $300.000 en $1.000.000 aan de vier goede doelen. Volgens de ondernemer zijn de gekozen vier organisaties in staat om het verschil te maken om het coronavirus in toom te houden.

HDR Global kwam niet zelf op de namen maar werden geadviseerd door Effective Giving U.K.

Donaties vanuit de bitcoin industrie

BitMEX is niet het enige bedrijf in de industrie dat geld doneert in de strijd tegen COVID-19

Bitcoin beurs Binance doneerde medische spullen in strijd tegen coronavirus eerder dit jaar. De beurs gaf aan minstens $2.4 miljoen beschikbaar te stellen. Daarnaast kondigde ze aan nog $2 miljoen vrij te maken voor donaties.

Een ander mooi initiatief is ‘Folding at Home‘. Iedereen kan hier hun computerkracht beschikbaar stellen om het onderzoek te versnellen. Het Amsterdamse Bitfury zet bijvoorbeeld een deel van hun hardware in om te helpen.

Een ander leuk nieuwtje op het gebied van bitcoin en het coronavirus: Rode Kruis bouwt medische post van Bitcoin donaties.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...