Bitcoin ligt op koers voor de beste januarimaand sinds 2013

Bitcoin ligt op koers voor de beste januarimaand sinds 2013

Bitcoin is sinds de start van het nieuwe jaar met bijna 40 procent gestegen. Daarmee ligt het op koers voor de beste opening van het jaar sinds 2013, want destijds ging bitcoin in januari met 51 procent omhoog. Aan de andere kant zijn er natuurlijk nog een paar dagen over en is het mogelijk dat we dat record uit de boeken schrijven.

Amerika verantwoordelijk voor de stijging?

Het lijkt erop dat handelaren in de Verenigde Staten vooral verantwoordelijk zijn voor de stijgingen van bitcoin. In de 'handelsuren van de Verenigde Staten' behaalde bitcoin ongeveer 35 van de 40 procent aan koerswinst in januari.

Bitcoin ligt op koers voor de beste januarimaand sinds 2013

In de bovenstaande grafiek is te zien dat de Verenigde Staten op dit moment domineert en voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor de koersstijgingen van bitcoin van de afgelopen weken. Europa en Azië blijven daar behoorlijk bij achter. In Europa zagen we heel even een korte piek rond 21 januari, maar daarna is ons continent weer op gelijke hoogte gekomen met Azië.

"Wij interpreteren deze data als een duidelijk signaal dat de Amerikaanse institutionele beleggers zijn begonnen met het kopen van bitcoin," aldus Markus Thielen van Matrixport in een notitie aan de klanten op vrijdag. Overigens is de uitspraak van Thielen niet de enige referentie naar interesse van institutionele beleggers.

Institutionele storm?

In tegenstelling tot aandelen, is het met bitcoin mogelijk om 24 uur per dag te kopen en verkopen. Om die reden kunnen we redelijk in kaart brengen waar de interesse in bitcoin op bepaalde momenten vandaan komt. De Amerikaanse dollar is op dit moment weer iets zwakker, waardoor het op zich logisch is dat veel Amerikanen op zoek zijn naar alternatieven.

Dat veel institutionele beleggers de ogen weer openen voor bitcoin, blijkt ook wel uit de cijfers van de Chicago Mercantile Exchange. Dit is een beursplatform waar beleggers in derivaten kunnen handelen. Niet alleen op de spotmarkt kopen institutionele beleggers bitcoin, ook als het gaat om derivaten is de digitale munt populair onder de rijkste investeerders van Amerika.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan