Bitcoin blijft hip in Nigeria ondanks beperkende wetgeving

3975 totale weergaven

Ondanks de aanval van president Tinubu op peer-to-peer (P2P) handel in Bitcoin, wat vooral onder jonge Nigerianen voor woede zorgt, blijft hun enthousiasme voor de digitale munt enorm. Volgens de statistieken van Google Trends is Nigeria op dit moment het land waar de meeste interesse voor Bitcoin bestaat, op de voet gevolgd door El Salvador.

Opvallende statistieken in Nigeria

Wat het meeste opvalt aan de statistieken van Nigeria, is dat Bitcoin populair is in kleinere stegen, waar veel banklozen en millennials leven. Jonge mensen zonder bankrekening, die zijn opgegroeid met het internet, kiezen in Nigeria sneller voor Bitcoin.

Ergens is dat heel logisch.

Naast Bitcoin kiezen Nigerianen in toenemende mate voor stablecoins. Met name munten die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar zijn een populair middel voor Nigerianen om zichzelf tegen inflatie te beschermen.

Dat Bitcoin en crypto populair is in Nigeria mag geen verrassing zijn. Volgens een onderzoek van de Verenigde Naties is Nigeria één van de jongste landen ter wereld en hoort het bij de snelst groeiende landen in Afrika.

De leeftijdsgroep onder de 15 vertegenwoordigt 43% van de bevolking. Nu lijkt dat het land te helpen, maar die statistiek lijkt ook de opmaat naar een gigantisch toekomstig vergrijzingsprobleem.

Heksenjacht op de cryptomarkt

De Nigeriaanse overheid is niet zo blij met de populariteit van Bitcoin en stablecoins in het land. Dat is logisch, want de nationale valuta van het land staat zwaar onder druk en met Bitcoin is er een ontsnappingsroute die het verval van de munt alleen maar sneller laat gaan.

In mei 2024 begon de Nigeriaanse overheid met de voorbereiding om een verbod op P2P-cryptobeurzen in het leven te roepen.

Ook Binance staat zwaar onder druk in Nigeria, omdat de overheid van mening is dat het beursplatform zou bijdragen aan de val van de lokale munt. Bestuurders van het beursplatform werden zelfs in de bak gegooid.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....