‘Bitcoin blijft voor de rest van 2023 in een neerwaartse trend’

Benjamin Cowen, een populaire macro-strateeg die vaak schrijft over bitcoin, denkt dat de digitale munt zich opmaakt voor een rally; maar verwacht voordat we die potentiële stijging zien nog één correctie. "Er is een goede kans dat bitcoin op korte termijn terugzakt naar de 24.800 dollar", aldus Benjamin Cowen. Die na het bereiken van die koers dus een soort opluchtingsrally verwacht voor bitcoin.

Opluchtingsrally voor bitcoin

"Na het aantikken van dat lokale dieptepunt is het mogelijk voor bitcoin om aan een opluchtingsrally te beginnen richting een death cross (waar het 50-daagse bewegende gemiddelde onder het 200-daagse bewegende gemiddelde zakt). Alle oplevingen van bitcoin zullen waarschijnlijk van korte duur zijn en resulteren in lagere hoogtepunten. Bitcoin blijft waarschijnlijk voor de rest van het jaar in een neerwaartse trend", aldus Cowen.

Daarmee is de toon gezet. Benjamin Cowen verwacht dat we nog een mooie opluchtingsrally zien en wellicht wat andere kleine oplevingen gedurende het verdere verloop van 2023, maar constateert hij dat we momenteel in een neerwaartse trend zitten en dat bitcoin daar niet meer uit zal komen voor 2024.

Op het moment van schrijven tikt de koers binnen op 26.200 dollar en lijken de bulls weer een beetje wakker te worden. Als Cowen gelijk krijgt, dan moeten we dat momentum op korte termijn alweer verliezen en zullen we een daling richting de koers van 24.800 dollar zien.

Bearish in aanloop naar de halving

In een nieuwe video-update deelt Cowen dat er zich mogelijk een death cross vormt voor bitcoin; die we ook zagen tijdens het vorige pre-halving jaar. De volgende halving staat voor april 2024 op het programma en voor dat moment verwacht Benjamin Cowen dus nog wat ellende voor de bitcoin koers.

"Ik wil benadrukken dat een death cross misschien sensationeel mag klinken, maar dat je voor dat moment vaak een koersopleving ziet. Op de dag van de death cross of de dag ervoor kan de koers weleens aan een stijging beginnen.

Als je inzoomt en de koersactie van vandaag vergelijkt met die van 2019, dan ziet het er allemaal heel vergelijkbaar uit op dit moment", aldus de analist.

Dat zou betekenen dat we nog een lastig periode krijgen in aanloop naar de halving, waarbij sommige investeerders misschien nog van boord springen voordat het feestje na de halving kan beginnen (als dat feestje er komt natuurlijk, want dat is altijd de vraag).

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....