Bitcoin koers van 24.000 dollar in september?

De bitcoin koers leefde vorige week op na de overwinning van Grayscale in de ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC); maar inmiddels zijn we met de huidige koers van 25.751 dollar weer helemaal terug bij af. Volgens de populaire Doctor Profit kan er voor bitcoin weleens een daling naar de koers van 24.000 dollar in het verschiet liggen voor deze septembermaand.

Koersdaling bitcoin naar 24.000 dollar

Doctor Profit baseert zich onder andere op de geschiedenis. "Onthoud dat september historisch gezien de slechtste maand is voor aandelen en bitcoin. Hopen dat het ditmaal anders zal zijn is meestal een slecht idee. De bitcoin-grafiek zelf, de liuqiditeit, de psychologie en de cyclus wijzen allemaal op lagere koersen", aldus Doctor Profit.

De analist geeft verder aan dat hij niet wil dat zijn volgers door collega-analisten het idee krijgen dat er een nieuwe bullmarkt komt als gevolg van de aankondiging van een bitcoin ETF door BlackRock.

"De realiteit is dat we ver verwijderd zijn van een bullmarkt", aldus een duidelijke Doctor Profit.

Samenvattend verwacht de analist zijwaartse koersbewegingen tot en met volgende week; waarna de volatiliteit terug zal keren met de publicatie van de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex en de PPI, een andere inflatiemeter. "Onthoud dat september de moeder van alle bearish-maanden is; en dat is iets wat ik niet zou negeren", aldus Doctor Profit.

Ook positieve signalen voor bitcoin

Er zijn gelukkig ook positieve signalen te vinden voor de bitcoin koers. "Voor het eerst in de geschiedenis zien we dat de opnames bij de beurzen drie maanden achter elkaar groter zijn dan de stortingen", aldus een optimistische Ali op Twitter.

Wat dat volgens hem betekent is dat investeerders ervoor kiezen om hun bitcoin vast te houden, in plaats van het te verkopen of verhandelen. Plus dat investeerders hun bitcoin naar persoonlijke wallets sturen voor extra veiligheid, ten opzichte van de beurzen waar momenteel wat minder vertrouwen in is.

"Minder investeerders storten hun bitcoin bij de beurzen, wat de verkoopdruk in de markt kan laten afnemen", aldus Ali.

Tot nu toe zien we daar echter weinig van terug, al moeten we ook zeggen dat de koers momenteel redelijk blijft hangen rond het niveau van 25.700 tot 26.000 dollar; wat er mogelijk op wijst dat de bears ook uitgeput beginnen te raken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....