Whales kopen agressief bitcoin in, tijd voor een koersopleving?

Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum te herpakken en de bitcoin koers blijft vooralsnog onder de 26.000 dollar hangen, dat neemt niet weg dat er op de blockchain veelbelovende ontwikkelingen terug te vinden zijn. De grootste whales van de markt lijken momenteel in de accumulatie-modus te zitten. Maar de grote vraag is natuurlijk of we ondertussen de bodem van deze correctie bereikt hebben.

Whales accumuleren bitcoin

De on-chain analist James van Straten claimt dat de periode van distributie voorbij is voor bitcoin. Een periode van distributie betekent dat we vooral dalingen zien, omdat mensen hun bitcoin verkopen. Nu is dat volgens Van Straten voorbij en zien we dat whales accumuleren op het meest agressieve tempo sinds de maanden juni en juli.

Met whales doelt Van Straten hiermee op entiteiten met 10.000 bitcoin of meer. Wat dat betreft gaat het dus echt om de grootste jongens van de markt die er op dit moment voor kiezen om bitcoin in te kopen en dus vertrouwen laten zien in de toekomst van bitcoin.

Sommige mensen denken dat het grote BlackRock, dat bezig is met een Spot Bitcoin ETF, achter de aankopen zit; maar dat is volgens Van Straten niet het geval. BlackRock is een financiële gigant die iedere drie maanden openheid van zaken moeten geven.

Dit betekent dat ze het aankopen van bitcoin niet kunnen verstoppen voor partijen die hun boeken ieder kwartaal controleren; en we dus met zekerheid kunnen stellen dat BlackRock momenteel nog niet inkoopt.

Is het ergste voorbij voor bitcoin?

Het koersverloop van bitcoin blijft een geliefd onderwerp van gesprek onder de analisten. Will Clemente, een populaire (en zeer jonge) analist, deelde de onderstaande grafiek; waarin we volgens hem een significant risico op het hertesten van enkele dieptepunten zien, net zoals dat in het eerste kwartaal van 2020 het geval was.

Ook wijst Clemente op het laagste handelsvolume sinds 2020 dat we momenteel voor bitcoin zien, plus het feit dat de Google-zoekopdrachten naar bitcoin op het laagste niveau in jaren staat.

Dat de markt momenteel op een bijzonder punt staat blijkt wel uit het feit dat 94,6 procent van alle bitcoin de afgelopen 30 dagen niet van adres is gewisseld.

Volgens Joe Burnett van Blockware Solutions onderstreept dat nog maar eens de onzekerheid die momenteel in de markt heerst. Ook betekent dit volgens hem dat een kleine explosie in de vraag voor een gigantische stijging van de koers kan zorgen, omdat het aanbod van bitcoin op de markt hierdoor opdroogt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....