Bitcoin blocksubsidies brengen $1,7 miljard in laatje

Bitcoin miningbedrijven hebben goed geboerd in ‘Uptober’, de maand van de hoogste maandsluiting ooit voor de bitcoin koers.

Bitcoin miners zien opbrengsten stijgen

Bitcoin miners zoeken door middel van speciale computers naar het volgende block op de bitcoin blockchain door ingewikkelde wiskundige puzzels op te lossen. Het vinden van een block levert 6,25 BTC aan inkomsten op (block subsidie).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal wisten deze bedrijven 1,72 miljard dollar aan inkomsten te genereren, de één na beste maand ooit. Wat natuurlijk meehielp is dat de bitcoin prijs in dollartermen ook flink is gestegen.

Met 1,75 miljard dollar aan inkomsten is mei nog steeds de recordmaand, zo blijkt ook uit cijfers van The Block.

Naast blocksubsidies haalden miners nog een héél klein van de inkomsten (1,62%) uit transactiekosten.

In dollartermen ging het om een ‘schamele’ 27,47 miljoen dollar uit transactiekosten. Op basis van The Block cijfers kunnen we concluderen dat het lage aandeel van de transactiekosten een nazomerse trend is.

Het is ook logisch, aangezien de mempool, de wachtrij aan on-chaintransacties, al maandenlang vrijwel leeg is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...