Bitcoin breekt record met maandsluiting boven $60.000

Bitcoin (BTC) brak in 2021 al tal van records. En daar komt er weer een bij: de koers sluit de maand oktober af boven de grens van $60.000.

De prijs van BTC schoot in april van dit jaar al eens door de grens van $60.000 maar bleef daar maar kort. Bitcoin lijkt nu makkelijker de prijs rond $60.000 vast te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafieken kun je het prijs verloop goed zien. Bitcoin heeft nog nooit zo lang zo hoog gestaan. Het huidige prijsrecord staat op $66.950, maar die prijs was maar van korte duur.

De maandafsluiting boven $60.000 is opmerkelijk, want de koers startte oktober rond de prijs van $45.000.

Bitcoin breekt record met maandsluiting boven $60.000
Verloop van de bitcoin koers per maand

Volatiliteit

De prijs aan het einde van een maand is slechts een moment opname. Ook als je verder inzoomt en kijkt naar de prijsontwikkelingen per week zien we wat opmerkelijks. Na grote dips richting $25.000 vanaf de vorige all-time high (uit april) is de prijs nu bezig aan een grote opmars. Dat is het gevolg van tal van verschillende factoren en niet aan één of twee partijen in de markt toe te schrijven.

Bitcoin breekt record met maandsluiting boven $60.000
Bitcoin prijsverloop per week.
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...