Bitcoin bonus van 15% voor klanten van Amerikaans fastfoodketen

De Amerikaanse fastfoodketen Shake Shack gaat indirect bitcoin uitdelen aan klanten. Door een samenwerking met Cash App van bitcoinbedrijf Block delen ze gratis sats uit.

Bitcoin als bonus

Klanten krijgen maar liefst 15% van hun aankoopbedrag in bitcoin uitgekeerd als ze de bestelling afrekenen met de betaalkaart van de Cash App.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast komen klanten die aankopen doen via Cash Boost in aanmerking voor een extra prijs. Cash Boost is een reward prorgam voor gebruikers van de betaalkaart. De actie loopt tot half maart.

Pure promotie dus, voor zowel Shake Shack als ook voor de Cash App. Maar daar kan ook bitcoin van profiteren. Indirect kunnen klanten uit de VS op 250 locaties ongemerkt bitcoin krijgen, waar ze hier normaal wellicht helemaal niets om zouden geven.

Buiten de Verenigde Staten zijn er nog eens 150 Shake Shack-ketens te vinden. Vorig jaar waren ze goed voor een omzet van ruim $700 miljoen. Dat was 41% meer dan het jaar daarvoor.

Experiment

Leidinggevenden van de restaurantketen vertellen dat deze actie een experiment is. Jay Livingston, Chief Marketing Officer van Shake Shack, geeft aan dat ze hiermee ook gaan checken of er vraag is naar betalingsopties met cryptovaluta.

“Als we nu direct zouden beginnen met het accepteren van cryptovaluta bij onze kiosk, zou het zeer weinig gebruikt worden. Maar als een partij zoals Cash App het promoot, krijg je meer mensen die het willen en ook willen leren.”

Cash App is een product van Block, het bedrijf van Jack Dorsey. Hij staat bekend als fervent supporter van bitcoin en was voorheen de baas van Twitter.

Bij Shake Shack kun je terecht voor hamburgers, friet, hotdogs, milkshakes en ice creams. Ze richten zich vooral op de jongere klanten. Dit sluit ook goed aan met de doelgroep van de Cash App, gezien deze voornamelijk bestaat uit millennials en Gen Z’s. Om het nog maar niet te hebben over de gemiddelde cryptofanaat.

Afgelopen november werkte Burger King samen met Robinhood om Bitcoin, Ethereum en Dogecoin weg te geven. In El Salvador kun je ook al je BigMac afrekenen met bitcoin via het Lightning Netwerk. Het is ironisch om te zien hoe fiatfood en bitcoin een goede combi zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!