Bitcoin Bounty Hunt: BTC verdienen in een first-person shooter?

907 totale weergaven

Donnerlab ontwikkelt een game waarin je bitcoin (BTC) kunt verdienen. Het online gaming platform bouwt aan verschillende applicaties voor het Lightning Network (LN). Bitcoin Bounty Hunt laat je ‘Satoshi cubes’ verzamelen, en die zijn geld waard!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin shooter

Met behulp van het Lightning Network kunnen er razendsnel transacties worden verwerkt. Daarmee kun je allerlei snelle transacties uitvoeren, dat geldt ook voor games en gamers.

Je kunt bitcoin verdienen door op jacht te gaan naar Satoshi cubes, maar je kunt ook op andere spelers schieten en zo sats verdienen.

De game heeft een ingebouwde neutrino wallet. Gamers kunnen hun BTC daarmee zelf opslaan, je bent niet afhankelijk van een ander. Voor adverteerders is er de mogelijkheid advertenties op te kopen in de game. Dit gebeurd allemaal via het Lightning Network.

Bitcoin Bounty Hunt ziet er (nog) lang niet zo mooi uit als de moderne shooters zoals Call of Duty. Maar het is een leuk begin om te kijken hoe bitcoin als collectible in een game werkt.

Games en BTC

Donnerlab is niet de enige ontwikkelaar die games bouwt voor Lightning. Ook Lightnite van Satoshi’s Games is een shooter waarin je BTC kunt verdienen. Deze game lijkt zowel qua naam als qua spel concept op Fortnite.

Een van de allereerste toepassingen voor LN dat enigszins lijkt op een game is Satoshi’s Place. Op deze website kun je pixels inkleuren. Uiteraard kost dat je een klein aantal satoshi’s. Betaal je genoeg? Dan kun je er een leuke tekening of een bericht achterlaten.

Het is een leuke manier om te voelen hoe snel de transacties op het netwerk zijn. Op de onderlaag van BTC zijn dit soort toepassingen en transacties niet mogelijk: daar is het te traag voor.

Je wil niet wachten om blocks van miners wanneer je te maken hebt met een snelle game. Het Lightning Network opent mogelijkheden voor allerlei microtransacties.

Lees ook:Berichten sturen via het Bitcoin Lightning Network met behulp van Whatsat

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgaming

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...