Bitcoin breekt door $71.000: Is dit het begin van een nieuwe bull run?

2679 totale weergaven
Bitcoin breekt door $71.000: Is dit het begin van een nieuwe bull run?

Bitcoin heeft de grens van $ 71.000 doorbroken. Deze mijlpaal heeft de cryptomarkt wakker geschud en investeerders op scherp gezet. Maar wat betekent dit voor de toekomst van de markt? En hoe kunnen altcoins profiteren van deze stijging? Ontdek het in dit artikel.

Beste crypto exchange

eToro - de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

  • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
  • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
  • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

 

De heropleving van Bitcoin

Bitcoin steeg woensdag boven $ 71.700. Dit nieuws bracht veel opwinding met zich mee in de cryptowereld. Sheldon the Sniper, een bekende presentator van Crypto Banter, benadrukte hoe deze prijsbeweging een short squeeze veroorzaakte, wat leidde tot sterke prestaties van veel altcoins.

De impact van de ‘Total 3 Chart’

Sheldon gebruikte de “Crypto Total Market Cap Excluding Bitcoin and Ethereum (Total 3)” in zijn analyse. Deze grafiek helpt traders om de prestaties van altcoins vergeleken met Bitcoin te beoordelen. Het toont ook de kapitaalstromen tussen BTC en altcoins, wat inzicht geeft in het sentiment van investeerders.

“Crypto Total Market Cap Excluding Bitcoin and Ethereum (Total 3)”
Totale marktkapitalisatie van Crypto Exclusief Bitcoin en Ethereum (totaal 3)

Volgens Sheldon bevindt Bitcoin zich op de rand van een “optimism stage.” Dit betekent dat de belangrijkste crypto mogelijk parabolische bewegingen kan ervaren, vergelijkbaar met de vorige bull cycle. Hij moedigde traders en investeerders aan om hun portefeuilles voor te bereiden op een mogelijke bull run.

Altcoins volgen de trend

Met de bevestiging van Bitcoin’s bullish setup, voorspelt Sheldon dat altcoins deze trend zullen volgen. Hij wees op de afnemende dominantie van Bitcoin en de rally van de Total 3 als belangrijke indicatoren voor een op handen zijnde altcoin rally.

Veel altcoins vertonen al bullish signalen. Sheldon toonde dit aan met behulp van “banter bubbles.” Altcoins zoals UNI, ORDI, en FLOKI hebben indrukwekkende winsten geboekt. Ook Solana (SOL) laat een sterke stijging zien, wat deels te danken is aan de invloed van Solana-gebaseerde tokens.

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

De huidige marktontwikkelingen bieden een unieke kans voor investeerders. De stijging van Bitcoin kan een domino-effect veroorzaken, waarbij ook altcoins aanzienlijk in waarde stijgen.

Voor investeerders is dit het moment om hun portefeuilles strategisch te positioneren.

Strategieën voor Succes

  • Diversifieer je portfolio: Investeer in een mix van Bitcoin en veelbelovende altcoins.
  • Volg de markttrends: Houd de Total 3 grafiek en de dominantie van Bitcoin in de gaten.
  • Blijf informeren: Volg experts zoals Sheldon the Sniper voor de nieuwste marktinzichten.

Bitcoin’s doorbraak boven $ 71.000 markeert mogelijk het begin van een nieuwe bull run. De prestaties van altcoins zoals UNI, ORDI, en FLOKI ondersteunen deze theorie. Met de juiste strategie kunnen investeerders profiteren van deze marktkansen.

Bereid je portfolio voor en blijf op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.

xoxo Sophia!

 

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....