Vier investeerders gearresteerd na ontvoering en mishandeling van ‘Crypto King’

Aiden Pleterski, de zelf benoemde 'Crypto King', is mishandeld door een aantal mensen die hij dupeerde. In een recent opgedoken video op sociale media is de 24-jarige Pleterski te zien, vastgehouden en zichtbaar mishandeld. De video bevat een emotionele verontschuldiging van Pleterski aan zijn investeerders.

"Ik weet dat de levens van sommige mensen hierdoor verwoest zijn," zegt de zichtbaar geëmotioneerde 'Crypto King'. "Ik ga leven op de rand van het bestaansminimum tot iedereen is terugbetaald. Het spijt me. Het spijt me echt. Het was niet mijn bedoeling levens te ruïneren. Ik voel me erg vernederd en beschaamd."

Pleterski, de oprichter van AP Private Equity Limited, had zijn investeerders wekelijkse rendementen van 10 tot 20 procent beloofd. Maar zijn bedrijf is nu failliet en hij wordt ervan beschuldigd tientallen miljoenen dollars van investeerders te hebben verloren. Het lijkt erop dat het merendeel van dit geld werd besteed aan een luxe levensstijl, met onder meer de aankoop van luxe jachten en dure auto's, en opvallende uitstapjes die hij vaak op sociale media deelde.

Naar aanleiding van deze omstandigheden zijn vier investeerders in Canada gearresteerd op verdenking van ontvoering en mishandeling van Pleterski. De lijst met beschuldigingen tegen de verdachten, die afkomstig zijn uit Toronto en Ontario, is lang en omvat ontvoering met het doel losgeld op te eisen, ernstige mishandeling, vrijheidsberoving, afpersing, schieten met een vuurwapen en samenzwering.

De ontvoering vond naar verluidt plaats in december, en Pleterski beweert dat hij gedurende twee tot drie dagen werd gemarteld door zijn ontvoerders. Na zijn vrijlating schijnt hij naar zijn huisbaas gebeld te hebben en om een losgeld van 3 miljoen dollar te hebben gevraagd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...