Opvallend veel overvallen in Canada, waarbij dieven cryptovaluta stelen

Volgens de lokale politie van Canadese zijn er in enkele buurten slachtoffers gevallen van een reeks overvallen waarbij cryptovaluta wordt gestolen.

Fysieke cryptoroof

Op de website van de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) is een waarschuwing te lezen. De politie in Richmond en Delta ziet een stijgende trend, waardoor ze zich genoodzaakt voelen om de burgers op de hoogte te brengen. Ze zien “meerdere overvallen” van dezelfde aard.

“Het lijkt erop dat iemand zich op deze individuen richt om cryptocurrency van hen te stelen, en daarom vinden we het nodig om een ​​waarschuwing af te geven in het belang van de openbare veiligheid”, zei stafsergeant Gene Hsieh van de Richmond RCMP Major Crimes Unit.

Onderzoeken zijn nog steeds gaande en de politie heeft geen details gedeeld over specifieke incidenten of de hoeveelheid cryptocurrency’s die zijn gestolen. Wel waarschuwen ze dat overvallers op zoek zijn naar private keys of andere relevante informatie.

De politie moet ook nog bepalen of er een verband is tussen individuele incidenten. Ze zien echter wel een “waarneembaar patroon” tussen de losse gevallen.

“In elk van de gevallen krijgen de verdachten toegang tot het huis van een slachtoffer door zich voor te doen als bezorgers of gezagsdragers. Eenmaal binnengelaten, beroven de verdachten de slachtoffers van informatie die toegang geeft tot hun crypto-accounts.”

Het is dus echt een fysieke rooftocht naar cryptovaluta. Doorgaans pogen criminelen op een digitale manier om geld in handen te krijgen, met bijvoorbeeld online oplichting of ransomware-aanvallen. Nu komen ze slachtoffers dus echt in hun eigen huis opzoeken.

Ironisch genoeg is het advies van de politie voor bezorgde cryptobezitters om te vertrouwen op centralisatie. De RCMP schrijft:

“Bewaar uw waardevolle spullen en financiële informatie op een veilige locatie, zoals een kluis bij een financiële instelling.”

Eerder deze maand werden er nog twee Canadese tieners opgepakt vanwege het stelen van meer dan $4 miljoen aan bitcoin en ether.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadamisdaad